Vraag en antwoord - Inbraak

terug naar overzicht

Er is ingebroken in mijn woning. De woning heeft schade, wat nu?

Allereerst is het nodig aangifte te doen bij de politie. U krijgt dan een bewijs van de aangifte mee naar huis. Stuur een kopie van de politie-aangifte naar HEEMwonen (info@heemwonen.nl) en geef bij uw reparatieverzoek duidelijk aan dat er is ingebroken. De aannemer herstelt vervolgens de schade aan uw woning.
Zonder aangiftebewijs is de oorzaak van de schade niet duidelijk en zult u de herstelkosten mogelijk zelf moeten betalen.
Sluit een goede inboedelverzekering af. Dan krijgt u via uw eigen verzekering een vergoeding voor de spullen die zijn gestolen. Schade die de inbrekers aan de inboedel van uw woning hebben veroorzaakt, wordt meestal ook gedekt door de inboedelverzekering

Er is ingebroken in mijn schuur en er is schade aan de schuur. Wat nu?

Allereerst is het nodig om aangifte te doen bij de politie. U krijgt dan een kopie van de aangifte mee naar huis. Stuur een kopie van de politie-aangifte naar HEEMwonen (info@heemwonen.nl) en geef bij uw reparatieverzoek duidelijk aan dat er is ingebroken. De aannemer herstelt vervolgens de schade aan uw schuur.
Zonder aangiftebewijs is de oorzaak van de schade niet duidelijk en zult u de herstelkosten mogelijk zelf moeten betalen.
Sluit een goede inboedelverzekering af. Dan krijgt u via uw eigen verzekering een vergoeding voor de spullen die zijn gestolen.