Vraag en antwoord - Onderhoud

terug naar overzicht

Hoe weet ik of er asbest in mijn huis is verwerkt?

Woningen die gebouwd zijn vóór 1994 zijn asbestverdacht. Hiermee bedoelen we dat er een kans is dat er asbesthoudende materialen zijn gebruikt tijdens de bouw van de woning. Uiteraard zit er niet in elke woning van vóór 1994 asbest, maar als uw woning gebouwd is vóór 1994 dan is het verstandig u goed te laten informeren door HEEMwonen voordat u gaat klussen. Als leek herken je asbest namelijk niet.

Hoe voorkom ik verstopping van mijn wc?

Uit voorzorg kunt u de afvoer minstens één keer per maand doorspoelen met soda opgelost in kokend water of met vloeibaar ontstoppingsmiddel. Gebruik in ieder geval géén korrels.

Hoe krijg ik een medische aanpassing in huis?

Wanneer u een lichamelijke beperking heeft, heeft u misschien recht op een medische aanpassing in huis. De gemeente waarin u woont, regelt deze voorzieningen in huis via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Landgraaf (045) 569 52 22 of Kerkrade (045) 567 67 67.

Worden te slopen woningen nog onderhouden?

Uiteraard blijft HEEMwonen verantwoordelijk voor het onderhoud van uw woning, ook al wordt uw woning in de toekomst gesloopt. De veiligheid van onze huurders staat altijd voorop. Wel zullen we onderdelen alleen vervangen als dat echt nodig is en zullen we eerder kiezen voor een eenvoudigere oplossing.