Inschrijven bij HEEMwonen

HEEMwonen verhuurt woningen in de gemeenten Landgraaf en Kerkrade in verschillende soorten en prijsklassen. Goedkope woningen, waarbij u in aanmerking komt voor huurtoeslag, en ook duurdere woningen in de vrije sector (geen huurtoeslag mogelijk). Eengezinswoningen, appartementen, één-op-éénwoningen, twee-op-één-woningen en ook seniorenbungalows. Voor elk wat wils. Naast de circa 10.000 woningen verhuren we ook zo'n 1.500 garages, parkeerplaatsen en bedrijfspanden. Heeft u verhuisplannen? Schrijf u dan eerst in bij Thuis in Limburg.

Thuis in Limburg

Wij bieden woningen die vrijkomen aan via de website www.thuisinlimburg.nl. Hier kunt u zich inschrijven als woningzoekende. Inschrijven is gratis. Wij adviseren u een zoekprofiel aan te maken. U ontvangt bericht wanneer wij een woning adverteren die aan uw zoekprofiel voldoet. U kunt dan direct reageren op vrijgekomen woningen.
Er gelden een aantal spelregels om in aanmerking te komen voor een huurwoning. Zo moet u bijvoorbeeld 18 jaar of ouder. Soms gelden voor een bepaalde woning aanvullende voorwaarden, zoals een minimum- en/of een maximum-inkomen. Deze voorwaarden vindt u in de advertentie. Er bestaan de nodige misverstanden over het vinden van een woning. Bijvoorbeeld: Hoe vaker ik reageer, hoe sneller ik aan de beurt ben. Nieuwsgierig naar de antwoorden? Klik dan hier.

Reageren op woningen

Vrijgekomen woningen adverteren wij dagelijks om 19.00 uur op Thuis in Limburg. Als u een zoekprofiel heeft aangemaakt, krijgt u een mail als een woning is geadverteerd die aan uw zoekprofiel voldoet. Kijk voordat u reageert goed of de woning aan uw wensen voldoet. Bij Thuis in Limburg worden woningen op verschillende manieren aangeboden. Bij de advertentie ziet u welk model van toepassing is:

  • Zoekt u per direct een woning? Bijvoorbeeld omdat u uw huis heeft verkocht of omdat u gaat scheiden? Kijk in dit geval naar woningen met het model Eerste reageerder. Bij dit model geldt: Wie het eerst komt, het eerst maalt!
  • Bij het model Loting heeft elke woningzoekende die reageert evenveel kans op de woning. Het maakt bij dit model niet uit hoe lang u staat ingeschreven bij Thuis in Limburg.
  • Bij het model Inschrijfduur bepaalt de inschrijfduur wie als eerste in aanmerking komt voor de woning. Houdt u er rekening mee dat telkens andere woningzoekenden op een woning reageren. Het kan dus voorkomen dat u de ene keer op plaats 7 eindigt en de volgende keer op plaats 45. In het algemeen geldt: hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer kans u maakt.

Voorrang

Er zijn twee situaties waarbij u voorrang krijgt op andere woningzoekenden, voorrang op basis van medische urgentie of voorrang op basis van herstructurering. Dat betekent dat de woningcorporatie uw woning sloopt. Daardoor moet u noodgedwongen op zoek naar een andere woning. Deze voorrang bij herstructurering geldt alleen bij het model inschrijfduur. Bij een woning met een zorglabel gaat een woningzoekende met een medische urgentie voor een woningzoekende op basis van herstructurering.