Nieuwbouw 12 woningen Lichtenberg

terug naar overzicht
projectinfo
foto's
documenten
op de kaart
nieuws
Ik heb interesse
download deze projectpagina als pdf

In de wijk Lichtenberg is veel veranderd. Een groot aantal huurwoningen en ook particuliere woningen zijn gesloopt. Na de sloop is de vrijgekomen ruimte ingericht als stadspark. Dit park is gerealiseerd door de gemeente Landgraaf. HEEMwonen bouwde in 2015 aan de rand van dit stadspark 12 eengezinswoningen.

Woningindeling 

Via een ruime entree komt u de woning binnen. In de hal bevindt zich het toilet. Via de hal komt u in de ruime woonkamer met open keuken met een totale oppervlakte van 34 m². Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en de badkamer. De badkamer heeft een inloopdouche en vaste wastafel. Er is een vaste trap naar de bergzolder met een groot tuimel-dakraam. Hier heeft u de mogelijkheid om een vierde slaapkamer te realiseren. Ook zijn de aansluitingen voor de wasautomaat en de droger op de zolderverdieping. Onder het kopje "documenten" vindt u de uitgebreide brochure over deze woningen met de plattegronden.

Snel bouwen

Aannemersbedrijf Jongen bouwde de woningen op een geheel nieuwe manier; het conceptueel bouwen. Door deze snelle efficiënte manier van bouwen kan HEEMwonen de woningen betaalbaar houden voor de huurders. Iets dat HEEMwonen hoog in het vaandel heeft staan. Het casco, de basis van de woningen, werd gemaakt van betonnen elementen die in een fabriek zijn gemaakt. Deze werden naar de bouwlocatie gebracht waar ze, net als Lego-stenen, in elkaar werden gezet. Ten slotte werd het metselwerk aangebracht.  Door deze vernieuwende manier van bouwen waren de woningen sneller klaar en hadden de omwonenden van het plangebied minder overlast. Op onderstaande foto’s is zichtbaar dat de bouw van de casco’s heel snel is gegaan.

 

Bouwplaats op 9 januari 2015                Bouwplaats op 16 januari 2015

Dit project is een deelproject uit het Wijkontwikkelingsplan Nieuwenhagen-Lichtenberg.

projectgegevens
Nieuwbouw 12 woningen Lichtenberg
wijk
Nieuwenhagen Landgraaf
locatie
Koninginneplein, Landgraaf
status
in uitvoering