Nieuwbouw 30 woningen Heiveld

terug naar overzicht
projectinfo
foto's
documenten
op de kaart
download deze projectpagina als pdf

Waar voorheen de flats stonden in Heiveld realiseerde de gemeente Landgraaf een park. Grenzend aan dit park bouwde HEEMwonen woningen voor gezinnen en grondgebonden woningen voor senioren. Uit het wijkontwikkelingsplan Nieuwenhagen-Lichtenberg is gebleken dat er behoefte is aan verschillende woningtypen en meer ruimte in de wijk.

Eengezinswoningen Maximastraat (huur)

HEEMwonen bouwde aan de Maximastraat in Landgraaf 13 huurwoningen met garage. Het zijn 12 twee-onder-één kap woningen en 1 half vrijstaande woning. Het zijn eengezinswoningen met een ruime woonkamer met een open keuken en separaat toilet. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en de badkamer met vaste wastafel, douche en een tweede toilet. De vliering is bereikbaar met een vlizotrap. De woningen beschikken allen over een garage en een tuin. Klik hier voor de uitgebreide folder van de eengezinswoningen aan de Maximastraat en de woningplattegronden.

Seniorenwoningen Irenestraat (huur)

Aan de Irenestraat bouwde HEEMwonen 15 grondgebonden seniorenwoningen. De seniorenwoningen hebben alle primaire voorzieningen zoals de woonkamer met open keuken, de badkamer, separaat toilet en een slaapkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping is nog ruimte voor een tweede slaapkamer. De woningen hebben een tuin met een losstaande berging.  Voor meer informatie over deze seniorenwoningen verwijzen we u graag naar de uitgebreide folder.


Eengezinswoningen Beuteweg (koop)

Aan de Beuteweg realiseerde HEEMwonen twee ruime eengezinswoningen met twee badkamers en drie slaapkamers. Bij deze twee-onder-één kap woningen zijn zowel de woonkamer met open keuken en het separaat toilet als ook een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn nog twee slaapkamers en een badkamer met tweede toilet. De vliering is bereikbaar met een vlizotrap. Ook deze beide woningen beschikken over een garage en een tuin. HEEMwonen heeft besloten om deze twee ruime woningen te koop aan te bieden. Inmiddels zijn beide woningen verkocht.  

Park Heiveld

De woningen vormen de omlijsting van het nieuwe park. De openbare ruimte, infrastructuur en het parkontwerp worden gerealiseerd door de gemeente Landgraaf. In dit nieuwe park is een ontmoetingstuin voorzien met diverse functies zoals sport, spel en ontmoetingsplekken voor jong en oud. De bedoeling is dat bewoners er kunnen wandelen of genieten op een bankje in de zon. Kinderen krijgen speelgelegenheid in het park. Voor elk wat wils dus!

Toewijzen van de woningen

Zowel de eengezinswoningen als de seniorenwoningen zijn reeds geadverteerd op Thuis in Limburg. De seniorenwoningen én de eengezinswoningen zijn allemaal al toegewezen. Heeft u ook verhuisplannen? Schrijf u dan in bij www.thuisinlimburg.nl

projectgegevens
Nieuwbouw 30 woningen Heiveld
wijk
Nieuwenhagen Landgraaf
locatie
Maximastraat / Irenestraat
start verhuur
Verhuurd
status
afgerond