Duurzame renovatie 94 woningen Tulpenstraat - Fresiaplein

terug naar overzicht
projectinfo
documenten
op de kaart
Ik heb interesse
download deze projectpagina als pdf

In de Tulpenstraat en aan het Fresiaplein in Kerkrade-West zijn 94 woningen duurzaam opgeknapt. Dit betreft een aanvulling op de 153 duurzaam gerenoveerde woningen in de Dahliastraat en omgeving (de Bestaande Wijk van Morgen). 

Werkzaamheden

Bij 62 woningen zijn de houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen. Het aanwezige asbest is gesaneerd. De dakpannen en de raamdorpelstenen zijn vervangen. Het dak en de kruipruimte zijn geïsoleerd. Het metsel- en voegwerk is gerepareerd. 

Energiebesparing

De woningen wekken zelf elektra op dankzij de plaatsing van 6 zonnepanelen op elke woning. Naar verwachting gaat de electriciteitsrekening hierdoor met €20 per maand omlaag.
De verwachte besparing op de stookkosten bedraagt ook zo’n €20 per maand. De huurder betaalt een huurverhoging van €12,50 per maand en gaat er per saldo dus zo’n €27,50 per maand op vooruit. Daarnaast neemt het comfort van zijn woning toe.

De overige 32 woningen hebben eerder al een grondige opknapbeurt ondergaan. Hier zijn alleen zonnepanelen geplaatst.

West Wint aan ruimte

Het project maakt deel uit van de Bestaande wijk van Morgen in Kaalheide en is een deelproject van West Wint aan ruimte. Deze renovatie draagt bij aan de doelstelling om Kerkrade-West in 2040 volledig energieneutraal te laten zijn. Meer hierover kunt u lezen in de stadsdeelvisie over Kerkrade-West. Voor een volledig overzicht van de projecten in Kerkrade-West kunt u terecht op www.westwint.nl.

projectgegevens
Duurzame renovatie 94 woningen Tulpenstraat - Fresiaplein
wijk
Kerkrade-West
geplande oplevering
2014
status
in uitvoering