Nieuwbouw 14 woningen Ceintuurstraat

terug naar overzicht
projectinfo
foto's
op de kaart
Ik heb interesse
download deze projectpagina als pdf

Op het gebied tussen de Lotersbergweg en de Ceintuurstraat in Landgraaf ontwikkelde HEEMwonen veertien nieuwbouwwoningen: zes eengezinswoningen en acht levensloopbestendige woningen. De woningen zijn in mei 2015 opgeleverd.

Eengezinswoningen

HEEMwonen realiseerde aan de Ceintuurstraat zes eengezinswoningen met tuin. Er is veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de woningen. De woningen hebben een eigentijdse uitstraling waarbij rekening is gehouden met de bestaande architectuur van de mijnwerkerswoningen in de directe omgeving. Op de begane grond van de woningen is de entree, het toilet, de woonkamer, keuken en een ruime berging. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer. Op de zolder is een technische ruimte en een groot oppervlak waar het mogelijk is een vierde slaapkamer te realiseren. De woningen liggen op ruime kavels, hebben een eigen oprit en een buitenberging.

Levensloopbestendige woningen

De vraag naar levensloopbestendige woningen wordt steeds groter. Daarom is ervoor gekozen om behalve eengezinswoningen ook acht levensloopbestendige woningen te realiseren. De bewoners kunnen er blijven wonen als hun levensomstandigheden door ouderdom, ziekte of een handicap veranderen. Deze woningen hebben een woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer en een berging op de begane grond. Op de eerste verdieping is een technische ruimte en een tweede slaapkamer. De helft van deze woningen heeft een eigen oprit. De andere helft heeft parkeergelegenheid op een minimale loopafstand. De kavelgrootte varieert en elke woning is voorzien van een buitenberging.

projectgegevens
Nieuwbouw 14 woningen Ceintuurstraat
locatie
Landgraaf, Schaesberg
geplande oplevering
mei 2015
status
in uitvoering