Nieuwbouw 22 energieneutrale woningen Heilust

terug naar overzicht
projectinfo
foto's
op de kaart
Ik heb interesse
download deze projectpagina als pdf

In de Gladiolenstraat en Spireastraat realiseerde HEEMwonen 22 woningen die uitkijken op het nog aan te leggen park West. Het gaat om twee woningtypes: één met twee en één met drie slaapkamers. De woningen zijn voorzien van een ruime woonkamer, open keuken, douche, tuin en berging. De woningen zijn rolstoeltoegankelijk. Er is gebruik gemaakt van zeer onderhoudsvriendelijke materialen en vloerverwarming voor een hoog wooncomfort. De woningen zijn huurtoeslagtoegankelijk. HEEMwonen steekt met deze woningen in op een groep bewoners die hecht aan duurzaamheid en energiebesparing.

Duurzaam ontwerp

Bij deze 22 extreem duurzame woningen is bewust nagedacht over de toe te passen materialen en de energiezuinigheid van het ontwerp. De woningen zijn gebouwd volgens de zogenaamde Cradle-to-Cradle-principes:

  • ontwerp voor de toekomst (flexibel en demontabel)
  • gebruik maken van zonlicht en hernieuwbare energie
  • gebruik maken van 'gezonde' materialen
  • zorgen voor een gezond binnenklimaat
  • een bijdrage leveren aan de (bio)diversiteit

Geen energierekening meer

Bij nieuwbouw past HEEMwonen standaard energiezuinige technieken, triple glas, spouwmuur-, dak- en vloerisolatie toe. Dit betekent minder CO2-uitstoot en lagere energielasten voor de huurder. Bij deze 22 parkwoningen zijn we nog een stap verder gegaan. De woningen zijn volledig zelfvoorzienend qua energiebehoefte. Er is geen gasaansluiting en een warmtepomp zorgt voor milieuvriendelijke verwarming en warm water. De bewoner kookt elektrisch. De benodigde elektra wordt door zonnepanelen opgewekt. Bij een gemiddeld verbruik betaalt de bewoner alleen de vastrechtkosten van elektriciteit.

Bewonersbrochure

Voor bewoners is een nieuwbouwbrochure gemaakt met alle ins en outs over de woningen. Lees de brochure.
De woningen zijn medio 2015 opgeleverd. De belangstelling voor de woningen was groot. Alle woningen zijn verhuurd.

projectgegevens
Nieuwbouw 22 energieneutrale woningen Heilust
wijk
Kerkrade-West
locatie
Kerkrade-West, Heilust
geplande oplevering
2015
status
in uitvoering