Nieuwbouw 24 woningen Achter den Winkel

terug naar overzicht
projectinfo
foto's
documenten
op de kaart
Ik heb interesse
download deze projectpagina als pdf

In de buurt Achter den Winkel in Schaesberg heeft HEEMwonen 24 eengezinswoningen gebouwd. Het zijn eengezinswoningen met een ruime achtertuin voorzien van buitenberging.

Indeling

Op de begane grond zijn het toilet en de woonkamer met open keuken. Op de verdieping zijn drie slaapkamers en de badkamer met douche en vaste wastafel. De nieuwbouw bestaat uit drie woonblokken met respectievelijk 9, 10 en 5 woningen. De metselwerkgevels hebben een overzichtelijke ritmiek en de architectuur is krachtig door eenvoud. De woningen zijn gerealiseerd naast de reeds bestaande woningen aan de Prickenscheydt. De woningen hebben een modern uiterlijk waardoor ook aan deze zijde van het plangebied een fraaie afwerking van de wijk tot stand is gekomen.

Snel bouwen

Bouwontwikkeling Jongen heeft de woningen op een geheel nieuwe manier gebouwd; het conceptueel bouwen. Door deze snelle efficiënte manier van bouwen kan HEEMwonen de woningen betaalbaar houden voor de huurders. Iets dat HEEMwonen hoog in het vaandel heeft staan. Het casco, de basis van de woningen, is gemaakt van betonnen elementen die in een fabriek zijn gemaakt. Deze zijn naar de bouwlocatie gebracht waar ze, net als Lego-stenen, in elkaar zijn gezet. Ten slotte is het metselwerk aangebracht. Door deze vernieuwende manier van bouwen waren de woningen sneller klaar en hebben de omwonenden van het plangebied minder overlast gehad.  

projectgegevens
Nieuwbouw 24 woningen Achter den Winkel
wijk
Schaesberg Landgraaf
locatie
Landgraaf, Schaesberg
start uitvoering
april 2016
geplande oplevering
oktober 2016
status
in uitvoering