Renovatie 24 woningen Churchillstraat en Pastoor Scheepersstraat

terug naar overzicht
projectinfo
foto's
op de kaart
Ik heb interesse
download deze projectpagina als pdf

Twee blokken van elk twaalf woningen aan de Churchillstraat en de Pastoor Scheepersstraat in Ubach over Worms zijn in 2015 grondig gerenoveerd. Zij kregen onder andere grotere balkons, nieuwe entrees én liften.

Aanleiding

De snel toenemende gemiddelde leeftijd (vergrijzing) in onze regio én de behoefte van onze huidige bewoners waren de twee belangrijkste redenen voor deze werkzaamheden. Aan de Europaweg-Zuid waren al eerder twee blokken gerenoveerd. De bewoners zijn zeer positief over het gerealiseerde eindresultaat. Een echtpaar dat er al 48 jaar woont is slecht ter been. Door de komst van de liften kunnen zij in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. De twee grootste voordelen voor de bewoners zijn de comfortverbetering en de energiebesparing als gevolg van isolatiemaatregelen.

Wat is veranderd?

De bestaande houten buitenkozijnen zijn allemaal vervangen door kunststof kozijnen met HR++ isolatieglas. Aan de voorkant van de woningen zijn liften geplaatst. De hoofdentrees zijn vernieuwd. Aan de achterzijde van de twee complexen zijn de balkons (3m²)  verwijderd. Er zijn nieuwe, grotere balkons (circa 12 m²)  geplaatst met nagenoeg geen niveauverschil naar de woonkamer. De bewoners kunnen de balkons bereiken via een nieuw trappenhuis. Dit trappenhuis verbetert niet alleen de toegankelijkheid van de woning maar ook de veiligheid van de bewoners. Bij calamiteiten is er nu een extra vluchtweg. Om de veiligheid van de bewoners verder te verbeteren, zijn de huistelefoons vervangen door een videofooninstallatie. Ook hebben de woningen nu een mechanisch ventilatiesysteem in toilet, keuken en douche.

projectgegevens
Renovatie 24 woningen Churchillstraat en Pastoor Scheepersstraat
wijk
Ubach over Worms Landgraaf
locatie
Churchillstraat en Pastoor Scheepersstraat
status
in uitvoering