Energiek Lichtenberg (groot onderhoud 100 woningen)

terug naar overzicht
projectinfo
foto's
documenten
op de kaart
download deze projectpagina als pdf

Maar liefst 100 woningen in de buurt Lichtenberg knappen wij aan de buitenkant grondig op. HEEMwonen noemt dit project ‘Energiek Lichtenberg’. De werkzaamheden zorgen ervoor dat de woningen energiezuiniger worden. Ons doel is om de woonlasten van onze huurders te verlagen. Huurders krijgen een energiezuinigere woning en een beter binnenklimaat in hun woning. HEEMwonen heeft Bouwbedrijven Jongen BV opdracht gegeven voor de volgende werkzaamheden:

- de gevels isoleren, kappen, stralen en voegen.
- kozijnen vervangen; met isolerend glas en ventilatieroosters
- mechanische ventilatie plaatsen.
- het dak vervangen en isoleren.
- zonnepanelen plaatsen.

Bewonersinformatie

In februari 2019 startte Bouwbedrijven Jongen met het maken van een modelwoning. In deze modelwoning kunnen bewoners zien wat het resultaat is nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Planning

De werkzaamheden starten straks niet bij iedereen op hetzelfde moment. We gaan een route volgen. Op het kaartje in de bijlage ziet u de nummers zoals wij de woningblokken hebben ingedeeld. De pijlen geven de volgorde aan waarin we de werkzaamheden uitvoeren. Naar verwachting (afhankelijk van de weersomstandigheden) werken we VOOR de bouwvak-vakantie aan de blokken 1 t/m 24. NA de bouwvak-vakantie starten we met de werkzaamheden aan blok 25 t/m 37.

  • Bij blok 1 starten we met de dakwerkzaamheden in de week van 29 april 2019.
  • Bij blok 8 starten we met de gevelwerkzaamheden in de week van 29 april 2019. (Omdat de eerste zeven blokken geen gevelwerkzaamheden nodig hebben.)
  • Naar verwachting (afhankelijk van weersomstandigheden) werken we aan de blokken 1 t/m 24 VOOR de bouwvak-vakantie.
  • Naar verwachting (afhankelijk van weersomstandigheden) starten we met de werkzaamheden aan blok 25 t/m 37 NA de bouwvak-vakantie.

 

projectgegevens
Energiek Lichtenberg (groot onderhoud 100 woningen)
wijk
Nieuwenhagen Landgraaf
locatie
Lichtenberg
start uitvoering
April 2019
geplande oplevering
Eind 2019
status
afgerond