Rolduckerveld samen naar de toekomst

terug naar overzicht
projectinfo
foto's
documenten
op de kaart
nieuws
Ik heb interesse
download deze projectpagina als pdf

Het Kerkraadse Rolduckerveld krijgt een fikse impuls. De buurt kampt al jaren met problemen op het gebied van leefbaarheid, veiligheid, armoede, eenzaamheid en een deels verouderde, eentonige woningvoorraad. Daarom hebben woningcorporaties Wonen Zuid en HEEMwonen, de Stadsregio Parkstad Limburg, de Provincie Limburg en de gemeente Kerkrade de handen ineen geslagen om Rolduckerveld klaar te maken voor de toekomst. Er is een visie opgesteld die de mogelijkheden aangeeft tot verbetering in het gebied. HEEMwonen bezit 452 woningen in het plangebied.

Flats Hertogenlaan

We hebben besloten in 2021-2022 de flat aan de Hertogenlaan 95-293 en Hertogenlaan 295-493 te slopen (totaal 200 woningen). Op dit moment begeleiden we de bewoners van de twee flats bij het vinden van een nieuw thuis. Na de sloop bouwen we op deze plek circa 85 nieuwe appartementen. 

Overige woningen in het plangebied

Bewoners die wonen in de Ailbertuslaan, Directeur Evertsstraat, Monseigneur van Gilsstraat en Hertogenlaan (58 t/m 76) hebben in juli 2020 een brief ontvangen. Hierin staat dat we voornemens zijn om de woningen in deze straten over enkele jaren te slopen. Om daarna nieuwe woningen te bouwen. Maar minder dan nu.

Een definitief sloopbesluit nemen we doorgaans 1 tot 1,5 jaar voor de geplande sloop, waarna we een sociaal statuut opstellen. In een sociaal statuut staan de rechten en plichten van de huurder en verhuurder. We stemmen dit af met het Centraal Huurders Overleg HEEMwonen (CHOH) en de Huurders Vereniging Kerkrade.

Het duurt dus nog enkele jaren voordat we aan de slag gaan in deze straten. Voorlopig verandert er niets voor deze bewoners. Ze kunnen de komende jaren gewoon in hun huis blijven wonen.

Voor meer informatie volg Rolduckerveld ook op Facebook.

projectgegevens
Rolduckerveld samen naar de toekomst
wijk
Kerkrade-Oost
locatie
Rolduckerveld tussen de Ailbertuslaan en de Deken Deutzlaan
start uitvoering
2022
geplande oplevering
Nog niet bekend
status
in uitvoering