Nieuwbouw Heiveld

terug naar overzicht
projectinfo
foto's
documenten
op de kaart
download deze projectpagina als pdf

 

In de Landgraafse buurt Heiveld bouwt HEEMwonen 12 betaalbare, levensloopbestendige woningen en 5 eengezinswoningen. Aannemer Van Wijnen voert het project uit. De planalogische procedure is opgestart en de omgevingsvergunning is aangevraagd. 

12 levensloopbestendige en 5 eengezinswoningen

De 17 grondgebonden woningen zijn verdeeld over drie locaties. Vanwege de spreiding is het ontwerp door 2 architecten ontworpen, namelijk Huiswerk Architecten te Maastricht en Wauben Architects te Geleen. Aan de Gatestraat liggen twee percelen waar HEEMwonen in totaal 5 eengezinswoningen gaat realiseren. Door de ruime opzet met 3 slaapkamers en ca. 100 m² woonoppervlak zijn deze woningen geschikt voor meerpersoonshuishoudens. Het derde perceel ligt aan de Laurastraat. Hier worden 12 levensloopbestendige woningen gebouwd. In deze woningen zijn de belangrijkste voorzieningen (woonkamer, keuken, hoofdslaapkamer en de badkamer met toilet en wasmachineaansluiting) op de begane grond. Dit maakt de woningen uitermate geschikt voor senioren. Op de eerste verdieping heeft de woning nog eens 2 slaapkamers.

Duurzame woningen

Duurzaamheid is één van de belangrijke thema’s van HEEMwonen. De nieuwbouwwoningen zijn daarom gasloos en zeer energiezuinig. Van Wijnen zal de nieuwbouwwoningen voorzien van goede isolatie, een warmteterugwininstallatie en geïntegreerde zonnepanelen op het dak. 

Doelgroep 

De doelgroep voor de levensbestendige woningen is in eerste instantie 55+. De eengezinswoningen worden toegewezen aan gezinnen met kinderen. Zo blijft de wijk toekomstbestendig, ook als de bevolkingssamenstelling verandert.

Huurprijs 

De huurprijs vindt u in de verhuurbrochure

Toewijzing woningen  

Om straks kans te maken op een woning in dit nieuwbouwplan, moet u ingeschreven staan bij www.thuisinlimburg.nl.  

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het project? Stuur dan een e-mail naar info@heemwonen.nl onder vermelding van ‘aanmelden nieuwsbrief project Heiveld’.   

 

projectgegevens
Nieuwbouw Heiveld
wijk
Nieuwenhagen Landgraaf
locatie
Heiveld
start uitvoering
Eind eerste kwartaal 2021
geplande oplevering
Begin 2022
huurprijs vanaf
Deze informatie volgt later
start verhuur
Deze informatie volgt later
status
afgerond