Nieuwbouw 23 appartementen Einderstraat, Centro Meta, Kerkrade Centrum

terug naar overzicht
projectinfo
Ik heb interesse
download deze projectpagina als pdf

HEEMwonen heeft 23 appartementen afgekocht van projectontwikkelaar HVG aan de Einderstraat in het centrum van Kerkrade.Het appartementencomplex is onderdeel van een groter project waarbij in drie fasen 58 woningen door HVG ontwikkeld en gebouwd worden. Het betreft 21 grondgebonden eengezinswoningen, 14 grondgebonden levensloopbestendige woningen en 23 appartementen. De grondgebonden woningen zijn bestemd voor de particuliere koop, de appartementen worden door HEEMwonen afgenomen. Inmiddels is HVG gestart met de bouw van de grondgebonden woningen. Oplevering is voorzien in december 2024.

De appartementen en de doelgroep
Het appartementencomplex bestaat uit een mix van kleine en grote appartementen en het zijn allemaal nultredenwoningen waardoor ze ook passend zijn voor senioren. Een doelgroep die de komende jaren toeneemt in Kerkrade en steeds meer naar het centrum trekt. Met de bouw van dit complex voegen we nog meer kwaliteit toe aan de wijk en bouwen we betaalbare woningen. Dit zorgt tevens voor verbetering van de leefbaarheid. Wij geloven in de kracht van gemengde buurten en de mix van particulier bezit, sociale huur- en middenhuur zorgt voor een nieuwe dynamiek in een wijk waar plaats is voor verschillende doelgroepen.

Duurzaam en gasloos
De woningen worden volledig gasloos gebouwd waardoor dit project een bijdrage levert aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. De start van de bouw is voorzien na de zomer en de oplevering zal eind volgend jaar plaatsvinden.De appartementen zijn gasloos en voldoen aan de BENG-eisen. Hierdoor hebben de woningen een A+++ label. Ook is in het appartement een lift aanwezig waardoor de appartementen toegankelijk zijn voor senioren en mensen met een mobiliteitsbeperking.

projectgegevens
Nieuwbouw 23 appartementen Einderstraat, Centro Meta, Kerkrade Centrum
locatie
Einderstraat, Kerkrade Centrum
start uitvoering
Tweede helft van 2023
geplande oplevering
December 2024
status
in uitvoering