HomeRolduckerveld

Rolduckerveld

Kerkrade-Oost

Over dit project

In de komende jaren ondergaat de Kerkraadse buurt Rolduckerveld een transformatie. Samen met gemeente Kerkrade en Wonen Zuid zetten we ons in voor een complete verandering van deze buurt. We richten ons op het aanpakken van particuliere woningen, het verbeteren van de woonkwaliteit, het aanpakken van sociaal-maatschappelijke vraagstukken en het realiseren van een groene omgeving. Zo maken we van Rolduckerveld een buurt waar je met plezier kunt wonen.

Voortgang project Nieuwenhagen

Bekijk de verschillende stappen en de huidige status van het project.

Rolduckerveld: Samenwerken aan een Vernieuwde Toekomst

Afgelopen jaar is er kritisch gekeken naar de gebiedsvisie en gestelde doelen. Dit resulteerde in scherpere ambities, gewenste identiteit, aanpak en uitvoering van het project. De komende jaren gaat niet alleen de schop in de grond, maar wordt ook flink geïnvesteerd in voorzieningen, openbare ruimte en sociaal-maatschappelijke projecten. De betrokkenheid en inzet van bewoners, professionals, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden blijven cruciaal.

Sloop

In Rolduckerveld gaan we vol enthousiasme verder met onze vernieuwingsplannen. In totaal zal HEEMwonen 452 woningen slopen om plaats te maken voor een frisse en bloeiende omgeving. Langs de Hertogenlaan zijn al enkele gebouwen afgebroken, wat het fysieke begin van de gebiedsontwikkeling markeerde. Deze 200 woningen zijn gesloopt, en we hebben de bewoners ondersteund bij het vinden van een nieuw thuis.

Nu is de Van Gilsflat aan de beurt, met 62 woningen die binnenkort zullen worden gesloopt. Het gebouw staat leeg en is klaar voor de sloop, gepland voor eind januari/begin februari 2024.

De overige woningen aan de Ailbertuslaan, Van Gilsstraat, D. Evertsstraat en Hertogenlaan worden in de komende jaren gesloopt (190 woningen). Hierbij blijven we betrokken en bieden we ondersteuning aan de bewoners, net zoals we dat eerder hebben gedaan.

Bouw

In plaats daarvan worden in totaal 297 nieuwe woningen gebouwd door HEEMwonen. Deze nieuwbouw omvat 195 appartementen als  102 grondgebonden woningen die toegankelijk zijn voor diverse doelgroepen. Op deze manier zorgen we voor een gevarieerde samenstelling en bouwen we gezamenlijk aan een sterke buurt. Naast de bouwwerkzaamheden zal ook de openbare ruimte opnieuw worden ingericht.

In een latere fase zullen ook de flats aan de Zonstraat verdwijnen en ook hier zal nieuwbouw in de plaats komen. Samen werken we aan de toekomst van Rolduckerveld, een plek waar iedereen zich thuis kan voelen en waar de buurt floreert.

Voor meer informatie volg Rolduckerveld ook op Facebook of via de website www.mijnrolduckerveld.nl.

Projectinfo

Projectgegevens
Rolduckerveld samen naar de toekomst
Buurt
Kerkrade-Oost
Locatie
Kerkrade
Start uitvoering
2022
Geplande oplevering
Nog niet bekend
Huurprijs vanaf
n.v.t.
Start verhuur
n.v.t.
Status
In uitvoering

Interesse in dit project?

Laat hieronder je gegevens achter. We sturen je dan een e-mail als de woningen op www.thuisinlimburg.nl geadverteerd worden. Let op! Dit is geen inschrijving. Zorg dat je bij Thuis in Limburg ingeschreven staat en op de woning reageert wanneer deze online komt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rolduckerveld samen naar de toekomst

Het Kerkraadse Rolduckerveld krijgt een fikse impuls. De buurt kampt al jaren met problemen op het gebied van leefbaarheid, veiligheid, armoede, eenzaamheid en een deels verouderde, eentonige woningvoorraad. Daarom hebben woningcorporaties Wonen Zuid en HEEMwonen, de Stadsregio Parkstad Limburg, de Provincie Limburg en de gemeente Kerkrade de handen ineen geslagen om Rolduckerveld klaar te maken voor de toekomst. Er is een visie opgesteld die de mogelijkheden aangeeft tot verbetering in het gebied. HEEMwonen bezit 452 woningen in het plangebied.

Flats Hertogenlaan

We hebben besloten in 2021-2022 de flat aan de Hertogenlaan 95-293 en Hertogenlaan 295-493 te slopen (totaal 200 woningen). Op dit moment begeleiden we de bewoners van de twee flats bij het vinden van een nieuw thuis. Na de sloop bouwen we op deze plek circa 85 nieuwe appartementen.

Overige woningen in het plangebied

Bewoners die wonen in de Ailbertuslaan, Directeur Evertsstraat, Monseigneur van Gilsstraat en Hertogenlaan (58 t/m 76) hebben in juli 2020 een brief ontvangen. Hierin staat dat we voornemens zijn om de woningen in deze straten over enkele jaren te slopen. Om daarna nieuwe woningen te bouwen. Maar minder dan nu.

Een definitief sloopbesluit nemen we doorgaans 1 tot 1,5 jaar voor de geplande sloop, waarna we een sociaal statuut opstellen. In een sociaal statuut staan de rechten en plichten van de huurder en verhuurder. We stemmen dit af met het Centraal Huurders Overleg HEEMwonen (CHOH) en de Huurders Vereniging Kerkrade.

Het duurt dus nog enkele jaren voordat we aan de slag gaan in deze straten. Voorlopig verandert er niets voor deze bewoners. Ze kunnen de komende jaren gewoon in hun huis blijven wonen.

Voor meer informatie volg Rolduckerveld ook op Facebook.

 

Projectgegevens Rolduckerveld samen naar de toekomst
Wijk Kerkrade-Oost
Locatie Rolduckerveld tussen de Ailbertuslaan en de Deken Deutzlaan
Start uitvoering 2022
Geplande oplevering Nog niet bekend
Huurprijs vanaf n.v.t.
Start verhuur n.v.t.
Status in uitvoering

Heb je een vraag over dit project?

Wij staan voor je klaar!

Esmee Huls
Communicatieadviseur

Kunnen we je helpen?

We zijn vandaag telefonisch niet bereikbaar

Door onderbezetting bij ons team Service & Advies zijn we vandaag telefonisch niet bereikbaar. Voor spoedgevallen kun je uiteraard altijd bellen naar naar 045 645 4444.

We doen er alles aan om zo snel mogelijk weer bereikbaar te zijn! Bedankt voor het begrip.