HomeWoning zoekenHoe zoek je een woning?

Hoe zoek je een woning?

Als je een woning zoekt, wil je deze snel en eenvoudig vinden. HEEMwonen helpt je in NEGEN stappen aan een fijn thuis. Kijk maar mee!

Schrijf je in op Thuis in Limburg

Maak een account aan op www.thuisinlimburg.nl. Upload je inkomensverklaring of aanslag
inkomstenbelasting van de belastingdienst, stel een zoekprofiel in en bekijk beschikbare woningen.

Reageer op woningen

Vind je een woning die bij jou past? Reageer op de woning. Per wijk of woning kan de wachttijd
verschillen.

Houd je mail in de gaten

Sta je hoog op de reactielijst en zijn al je documenten in orde? Dan sturen we je een mail om te vragen of je nog interesse hebt in de woning en/of een uitnodiging voor een groepsbezichtiging.

Neem een kijkje

Je mag de woning komen bezichtigen. Zorg dat je voor de bezichtiging alle gevraagde documenten bij je inschrijving op www.thuisinlimburg.nl hebt toegevoegd.

Je krijgt de woning aangeboden per mail

Als je in aanmerking komt voor de woning die je bezichtigd hebt, sturen we je een aanbieding per mail. Accepteer of weiger je de woning, dan horen we dat graag per mail.

Gefeliciteerd!

Als je de woning accepteert, kun je deze gaan huren. We nemen contact met je op om de sleuteloverdracht te plannen.

Huurovereenkomst ondertekenen en eerste huur betalen

Je krijgt van ons de huurovereenkomst digitaal. Deze kun je digitaal ondertekenen. Je krijgt ook een betaallink en maakt de eerste huur over twee dagen voordat je de sleutel krijgt.

Sleuteloverdracht in de woning

Van de technisch coördinator krijg je de sleutel van je nieuwe woning. Je krijgt dan ook uitleg over de installaties.

Welkom!

Na twee maanden komen we even langs om kennis te maken.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder. Klik op de vraag om hiervan het antwoord zichtbaar te maken!

Bezwaar maken tegen de huurverhoging kan alleen onder een aantal voorwaarden. Klik hier voor meer informatie.

We vinden het belangrijk om goede woningen te bieden aan onze bewoners en tegelijkertijd de woningen betaalbaar te houden. Een huurverhoging is nodig zodat we onze woningen kunnen onderhouden, renoveren en energiezuiniger maken. Daarnaast investeren we ook in nieuwbouw. Deze investeringen worden elk jaar duurder. Daarom is het nodig om de huur te verhogen.

We vinden het belangrijk om de huurprijzen van onze woningen betaalbaar te houden. Maar we willen ze ook goed onderhouden, renoveren en energiezuiniger maken. Ook bouwen we nieuwe huizen. Net zoals alle andere kosten, stijgen ook de kosten voor deze werkzaamheden elk jaar. Daarom is het nodig om de huurprijzen verhogen. HEEMwonen heeft (net zoals alle andere corporaties in Nederland) in 2022 afspraken gemaakt over, onder andere, de huurverhoging. Hierin is bepaald dat de huurverhoging wordt gekoppeld aan de gemiddelde loonstijging. Dit is in het afgelopen jaar hoger geweest dan normaal. Daarom is de huurverhoging ook hoger dan in 2023. De huurtoeslag wordt in 2024 ook hoger. Meer informatie vind je op www.toeslagen.nl.

Hulp nodig?

HEEMwonen staat voor je klaar. Stel je vraag via het contactformulier.

Kunnen we je helpen?

Kantoor gesloten

Vrijdag (17-05) is ons kantoor gesloten i.v.m. een training.

Voor spoedgevallen zijn we uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt hiervoor bellen naar 045 645 4444.