HomeImke: “Hart voor bewoners, dat zit geworteld in alle HEEMwonen collega’s”

Imke: “Hart voor bewoners, dat zit geworteld in alle HEEMwonen collega’s”

Imke Weerts, Medewerker Team Service & Advies, krijgt bij HEEMwonen de vrijheid om in mogelijkheden en uitdagingen te denken. “Ik hoef me niet te laten beperken door wat níet kan. Dat geldt voor mijn contacten met bewoners, maar ook voor mezelf. Ik kan mijn talenten ontdekken en uitdiepen. Het maakt dat ik mezelf kan zijn en mijn eigen weg kan volgen. Dat geeft me veel voldoening en werkplezier.”

Imke is voor bewoners het eerste aanspreekpunt voor al hun vragen of problemen. “De een wil zich inschrijven als woningzoekende, de ander heeft een reparatieverzoek of een meningsverschil met de buren. Voor al deze verzoeken zit ik afwisselend aan de telefoon of aan onze balie. Soms ga ik ook de buurten in.”

Bijzondere band

“Wat mensen mij vertellen, boeit me oprecht. Ik neem verantwoordelijkheid en wil hun probleem graag oplossen. Dat zit van nature in me”, vertelt Imke. “Daarom past HEEMwonen en dit werk goed bij mij. Het is fijn om bewoners het vertrouwen te geven dat ik er voor ze ben en dat ik een verandering teweeg kan brengen. Het betekent ook dat je soms de vraag achter hun vraag moet doorgronden. Als je betrokken bent en goed naar bewoners luistert, ontstaat zelfs wel eens een bijzondere band.”

Werk en privé in balans

In de twee jaar dat Imke hier werkt, heeft ze deze talenten bij zichzelf kunnen ontdekken en versterken. “Alles is hier bespreekbaar. Of je nu iets nieuws wilt leren of een switch naar een andere afdeling ambieert. Ik voel me hier op mijn gemak en weet ook dat fouten maken mag. Dat is fijn, want daar leer je pas écht van. Ook is de balans tussen werk en privé voor mij dik in orde. In overleg heb ik mijn werkuren en -dagen kunnen vastleggen, zodat ik mijn baan goed kan combineren met thuis.”

Ideeën met impact

Wat Imke opvalt, is dat binnen HEEMwonen iedereen het verschil kan maken. “Elke collega heeft hart voor de bewoners, die waarden zitten geworteld in ieder van ons. Wat we daarmee bereiken, maakt me trots. Zeker als vanuit onze corporatie en partners ideeën ontstaan die écht impact hebben. Als je een buurt ziet opleven en huurders betrokken raken om er samen iets van te maken. Dat is Samen Buurtmaken.”

“Wat bewoners mij vertellen, boeit me oprecht. Ik neem verantwoordelijkheid en wil hun probleem graag oplossen. Dat zit van nature in me.”

Kunnen we je helpen?