HomeMark: “Ik kan iets waardevols toevoegen aan de lokale samenleving”

Mark: “Ik kan iets waardevols toevoegen aan de lokale samenleving”

De ‘wereld’ van de woningcorporaties was Mark Vermeer niet vreemd toen hij in 2014 bij HEEMwonen begon. “Mijn opa was ooit de directeur van een woningstichting en ook een oom werkte in deze sector. In mijn jeugd kreeg ik dus al genoeg mee van deze boeiende werkomgeving. Het mooie is dat je iets waardevols kunt toevoegen aan de lokale samenleving. Welke functie je ook hebt.”

Mark doorliep bij HEEMwonen zijn afstudeerstage en is daarna niet meer weggegaan. Hij kreeg een baan als Beheerder en vervolgens Functioneel Beheerder. Sinds 2018 is hij fulltime Data Analist. “Ik analyseer en combineer interne en externe data. Die probeer ik vervolgens te vertalen naar waardevolle informatie. Zo help ik mijn HEEMwonen collega’s om ergens actie op te kunnen ondernemen, om zaken verder te verbeteren.”

Sterk verbonden

In zijn werk heeft Mark nooit direct contact met bewoners. “En tóch voel ik dat ik kan bijdragen aan hun woonomgeving. Want dankzij mij krijgen de collega’s in de buurten meer tijd voor bewoners. Zo werken wij aan Samen Buurtmaken. Ook al ben ik een onzichtbare kracht, ik voel me sterk verbonden met de buurten waar we actief zijn. Ik woon in Kerkrade Oost. Net als mijn familie en vrienden, een aantal zelfs in een woning van HEEMwonen. Ik vertel graag aan hen wat wij doen, waarom we dat zo doen, en hoe we als maatschappelijk bedrijf elke euro verantwoord proberen uit te geven.”

Solistisch, maar niet eenzaam

“Niet dat ik me daarover moet verantwoorden. Nee, ik ben blij dat ik bij HEEMwonen werk!” Mark ervaart het als een informele organisatie waar je mag zeggen wat je ergens van vindt. Waar je wordt aangemoedigd om je talent te laten groeien. En waar je kansen krijgt om je te ontwikkelen in nieuwe dingen. “Mijn werk als Data Analist is solistisch. Toch voel ik me niet eenzaam. Ik voel me betrokken bij mijn collega’s, de sfeer is heel goed. Dat is dé basis om samen aan de lat te staan voor onze bewoners. Om samen bij te dragen aan de buurten in deze regio.”

“Als Data Analist ben ik een onzichtbare kracht. Toch voel ik me sterk verbonden met de HEEMwonen-buurten. Ook ik ben een Buurtmaker!”

Kunnen we je helpen?