HomeFlexwoningen voor mensen met een (acuut) huisvestingsprobleem

Flexwoningen voor mensen met een (acuut) huisvestingsprobleem

We geloven in de kracht van gevarieerde buurten waar plek is voor iedereen. Daarom gaan we in het voorjaar van 2025 samen met de gemeente Landgraaf 16 kwalitatieve, tijdelijke woningen (flexwoningen) realiseren aan de Sabastraat in Landgraaf.

De locatie voor de flexwoningen is zorgvuldig geselecteerd door de gemeente Landgraaf. In de komende periode gaan we in gesprek met bewoners die direct naast of tegenover de locatie wonen. Hierbij is er speciale aandacht voor de nieuwe verkeerssituatie en de voorzieningen in de buurt. De omwonenden hebben een brief ontvangen waarin ze zijn geïnformeerd over de plannen. 

De flexwoningen zijn bedoeld voor mensen die om verschillende redenen moeilijk aan een betaalbare huurwoning kunnen komen. Het kan gaan om starters op de woningmarkt, mensen met een verblijfsstatus of mensen die na een scheiding of woningbrand dringend op zoek zijn naar woonruimte. De flexwoningen bieden deze mensen een stabiel thuis. Zo kunnen ze rustig op zoek kunnen naar permanente woning.

De flexwoningen, met één of twee slaapkamers, worden in een fabriek geproduceerd en vervolgens kant-en-klaar op de locatie geplaatst. Het is een duurzame en vernieuwende methode om snel extra woningruimte te creëren. Dat is nodig, omdat de vraag naar betaalbare huurwoningen in Landgraaf groter is dan het aanbod. De flexwoningen zullen maximaal 15 jaar blijven staan en ze zijn bedoeld voor 1- tot 3-persoons huishoudens. Bewoners kunnen hier maximaal twee jaar blijven wonen.

U kunt zich op dit moment nog niet aanmelden of reageren op de flexwoningen. Houd onze website in de gaten voor meer informatie. Als u momenteel op zoek bent naar een huurwoning, registreer u dan gratis op www.thuisinlimburg.nl en reageer op het actuele aanbod.

Kunnen we je helpen?

Openingstijden Carnaval

Op carnavalsmaandag (12-02) en dinsdag (13-02) zijn we gesloten.

Voor spoedgevallen zijn we uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt hiervoor bellen naar 045 645 4444.

Fijne carnaval!