HomeGeen brandbare spullen meer in algemene ruimtes

Geen brandbare spullen meer in algemene ruimtes

We hopen dat er nooit een brand in een complex ontstaat, maar het kan altijd gebeuren. Om jouw leefomgeving brandveiliger te maken, is er op 1 januari 2024 landelijk een nieuwe wet ingegaan. Vanaf dit jaar mogen er geen brandbare spullen meer in de algemene ruimtes van woongebouwen staan. Wat dit precies betekent, lees je in dit nieuwsbericht.

Dit mag niet meer

De nieuwe wet betekent dat dozen, stoelen, zitjes, fietsen, tafels en andere spullen helaas niet meer zijn toegestaan in algemene ruimtes. Dit zijn ruimtes die voor iedereen toegankelijk zijn zoals galerijen, het trappenhuis, de portiek en keldergangen.

Ook geen scootmobielen

Het is ook niet meer toegestaan om een scootmobiel op de galerij op te laden of te stallen. Dit geldt ook voor bezoek. In veel complexen is het al mogelijk om scootmobielen veilig te stallen. We zijn hard aan het werk om ook voorzieningen te realiseren in complexen waar dit nog niet het geval is. In de tussentijd mogen ze tijdelijk in de woning gestald en opgeladen worden. Hier zijn geen extra voorzieningen voor nodig.

Dit mag wel

Onbrandbare kleine spullen en wandversiering mogen zolang de vluchtwegen vrij zijn. Dit zijn spullen van metaal, glas of steenachtig materiaal. Ook een deurmat van maximaal 0.5 m² groot en 20 mm dik kan blijven liggen.

Samen maken we het brandveiliger

Door de algemene ruimtes vrij te houden kunnen we er samen voor zorgen dat een kleine brand geen grote brand wordt. En iedereen veilig kan vluchten als dat nodig is. Vragen over deze regeling of over wat er wel of niet mag? Neem gerust contact met ons op. We kijken graag mee naar de mogelijkheden. 

Kunnen we je helpen?

Tijdelijk niet bereikbaar

Vandaag (11-04) zijn wij tijdelijk niet telefonisch bereikbaar tot 17:00u.

Voor spoedgevallen zijn we uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt hiervoor bellen naar 045 645 4444.