huur opzeggen

U kunt iedere werkdag van de maand uw huur opzeggen. De minimale opzegtermijn bedraagt één maand. U mag ook langer dan een maand van tevoren uw huur opzeggen. U kunt uw huur heel makkelijk opzeggen via uw persoonlijke pagina van HEEMwonen. Of u klikt op een van de knoppen hieronder:

Huuropzegging algemeen

Blijft iemand in de woning wonen?

Huuropzegging bij overlijden

      

Vooropname 

Volgens het huurcontract hoort de woning in goede staat, geheel ontruimd en schoon aan ons te worden opgeleverd. Onze technisch coördinator komt langs om te bespreken wat er in de woning moet gebeuren voordat u de sleutels inlevert. Dit noemen we de vooropname. Samen met hem/haar bespreekt u welke (technische) zaken u moet herstellen, vervangen of aanpassen voordat u de sleutels inlevert. Deze vooropname gebeurt aan de hand van de folder Huur opzeggen en verhuizen. Onze technisch coördinator bespreekt deze folder met u. Om u te helpen hebben wij een checklist gemaakt. Deze checklist kunt u gebruiken bij het opruimen en leeghalen van uw woning. U vindt deze checklist achterin de folder.

Overname

Heeft u uw woning naar eigen wens ingericht met bijvoorbeeld een nieuwe keuken of laminaatvloer? Dan noemen we dat een zelf aangebrachte voorziening. De door u zelf aangebrachte voorzieningen in huis mag u in principe laten zitten, als deze deskundig zijn aangebracht, in goede staat verkeren en dit geen gevolgen heeft voor de verhuurbaarheid van de woning.

Tijdens de telefonische vooropname geeft de technisch coördinator aan welke zaken voor overname in aanmerking komen. Als u bepaalde zaken, zoals laminaat of gordijnen, overdraagt aan de nieuwe huurder, tekenen de nieuwe huurder en u een overnameovereenkomst. U levert één exemplaar van de overnameovereenkomst in op het kantoor van HEEMwonen, zodat duidelijk is welke zaken in de woning achterblijven.

U levert uw sleutels in en daarna doet HEEMwonen de eindopname.

U kunt de sleutels van uw woning en eventuele berging inleveren.Nadat u de sleutels heeft ingeleverd, loopt onze technisch coördinator door uw woning. Hij of zij bekijkt dan of alle afspraken uit de vooropname en de checklist zijn nagekomen. Wij bellen u na deze eindopname. U hoort dan of de woning goed is opgeleverd.

Lees de folder Huur opzeggen en verhuizen voor meer informatie.

Ondergetekende

Waarvan zegt u de huur op?

De laatste huurdag is *

Uw nieuwe adres na verhuizing


De velden waar een * staat, zijn verplicht om in te vullen.