HomeOver onsGovernanceKarel van Rosmalen

Karel van Rosmalen

Even voorstellen

Ik ben Karel van Rosmalen, 65 jaar, al meer dan 40 jaar getrouwd met Mayke en geboren in Den Bosch (Oeteldonk voor de Carnavalsvierders). Daar heb ik mijn basis- en voortgezet onderwijs gevolgd, om vervolgens naar Utrecht te gaan om te studeren. Afgestudeerd als neerlandicus, later als bestuurskundige.

Ik heb altijd in of voor het onderwijs gewerkt: Universiteit Utrecht, Ministerie van Economische Zaken (afdeling Kennisinfrastructuur en Arbeidsmarkt), ROC van Twente, Hogeschool Zuyd en Vista College. Mijn fusie-ervaring heb ik opgedaan in Twente en in Zuid-Limburg: bij 2 ROC’s.

Mijn vader is architect geweest en zat in huisvestingscommissies van 2 woningcorporaties. Mijn broer is bouwadviseur en ik ben een heel andere kant opgegaan, net als mijn zus (mondhygiëniste). Je kunt je voorstellen dat er vroeger thuis veel over wonen, huisvesting, sociale woningbouw, onderhoud, gesproken werd.

Als onderwijsbestuurder in Zuid-Limburg ben ik steeds beter gaan zien welke specifieke problemen (te) veel mensen in onze regio hebben; laag opgeleid, ongezond, sociaal geïsoleerd, zonder werk, soms al generaties lang. Goed kunnen aarden, wonen, is een basis voor een heleboel andere zaken die belangrijk zijn in ons leven. Ook heb ik al eerder met (rechtsvoorganger van) HEEMwonen mogen samenwerken rond de Wijk van Morgen en de energie-transitie experimenten in Zuid-Limburg vanuit Zuyd Hogeschool: innovatie is lef hebben en niet bang zijn om een keer een fout te maken.

HEEMWonen is een goede corporatie met een prima moreel kompas. Dat betekent een goed werkende organisatie van mensen met hart voor de opgave van de corporatie, een goede bestuurder en goed toezicht. Een Raad van Commissarissen is er om de kritische vragen te stellen, soms wat tegengas te geven, maar vooral om te sparren en met raad en daad bij te staan. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren!

Kunnen we je helpen?

Tijdelijk niet bereikbaar

Vandaag (11-04) zijn wij tijdelijk niet telefonisch bereikbaar tot 17:00u.

Voor spoedgevallen zijn we uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt hiervoor bellen naar 045 645 4444.