HomeNieuwenhagen

Nieuwenhagen

Nieuwenhagen

Over dit project

In de Landgraafse wijk Nieuwenhagen bouwt HEEMwonen 15 energiezuinige en levensloopbestendige woningen. De bouw vindt plaats op 2 plekken in de wijk. Er worden 7 woningen gebouwd aan de Prins Bernhardstraat en 8 woningen aan de Mgr. Hanssenstraat.

Voortgang project Nieuwenhagen

Bekijk de verschillende stappen en de huidige status van het project.

De indeling van de nieuwe huizen

We maken twee verschillende soorten huizen met een tuin. Alle huizen zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden, maar ze verschillen in grootte. De oppervlakte van de huizen is 68 m² of 71 m². Er is een badkamer en een slaapkamer op de begane grond. Bovendien hebben alle huizen een plek om een scootmobiel of elektrische fiets op te laden in een buitenberging. De huizen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en ze zijn geschikt voor zorg aan huis. Je kunt je auto op de openbare weg parkeren. Deze huizen zijn ideaal voor mensen vanaf 60 jaar en mensen die zorg nodig hebben, of ze nu alleen wonen of met z’n tweeën. Om de doorstroom van ouderen te bevorderen, krijgen bewoners van eengezinswoningen van HEEMwonen voorrang. Dit zorgt ervoor dat verschillende groepen mensen goed kunnen wonen in de wijk, zelfs als de samenstelling van de bevolking verandert.

Energiezuinig wonen

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor HEEMwonen. Daarom zijn deze nieuwe huizen gasvrij, goed geïsoleerd, voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. De energie-efficiëntie van deze huizen is zeer hoog, met een A+ energielabel.

Projectinfo

Projectgegevens
Nieuwbouw 15 levensloopbestendige woningen in Nieuwenhagen
Buurt
Nieuwenhagen
Locatie
Landgraaf
Start uitvoering
Eind 2022
Geplande oplevering
Prins Bernhardstraat: opgeleverd

Mgr. Hanssenstraat: april 2024
Huurprijs vanaf
€700,-
Start verhuur
Begin 2024 via www.thuisinlimburg.nl
Status
In uitvoering

Interesse in dit project?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De indeling van de nieuwbouwwoningen

We bouwen twee verschillende grondgebonden woningtypes. Alle woningen zijn levensloopbestendig, maar verschillen in grootte. Het gebruiksoppervlakte is 68 m² of 71 m². Er is een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Daarnaast hebben alle woningen een oplaadpunt voor een scootmobiel of elektrische fiets in de buitenberging. De woningen zijn rolstoeltoegankelijk en geschikt om zorg aan huis te ontvangen. De auto kan geparkeerd worden op de openbare weg.

Energiezuinig wonen

Duurzaamheid is een van de belangrijkste thema’s van HEEMwonen. De nieuwbouwwoningen zijn daarom gasloos, voorzien van goede isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen. Het energielabel van deze woningen is A+ en daarmee zeer energiezuinig.

Geschikt voor senioren en zorgbehoevenden

Deze woningen zijn geschikt voor senioren vanaf 60 jaar en zorgbehoevenden met 1- of 2-persoonshuishoudens. Om de doorstroming van senioren te bevorderen, hebben huurders uit eengezinswoningen van HEEMwonen voorrang. Zo kunnen verschillende doelgroepen passend wonen in de wijk en blijft Nieuwenhagen toekomstbestendig. Ook als de bevolkingssamenstelling verandert.

Wilt u hier wonen? Dan moet u ingeschreven staan op www.thuisinlimburg.nl

De woningen aan de Prins Bernhardstraat zijn verhuurd. We verwachten de woningen aan de Mgr. Hanssenstraat in april 2024 op te leveren. Heeft u interesse in deze woningen? Dan moet u ingeschreven staan als woningzoekende bij Thuis in Limburg (www.thuisinlimburg.nl). Wanneer de woningen geadverteerd worden, kunt u via deze website zelf reageren.

 

Projectgegevens Nieuwbouw 15 levensloopbestendige woningen in Nieuwenhagen
Wijk Nieuwenhagen Landgraaf
Locatie Nieuwenhagen, Landgraaf
Start uitvoering Eind 2022
Geplande oplevering Prins Bernhardstraat: opgeleverd
Mgr. Hanssenstraat: april 2024
Huurprijs vanaf €700,-
Start verhuur Begin 2024 via www.thuisinlimburg.nl
Status in uitvoering

Heb je een vraag over dit project?

Wij staan voor je klaar!

Esmee Huls
Communicatieadviseur

Documenten

Kunnen we je helpen?

Openingstijden Carnaval

Op carnavalsmaandag (12-02) en dinsdag (13-02) zijn we gesloten.

Voor spoedgevallen zijn we uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt hiervoor bellen naar 045 645 4444.

Fijne carnaval!