HomeVoor bewonersHuur en betalenHuur opzeggen

Huur opzeggen

Je kunt iedere werkdag van de maand de huur opzeggen. De minimale opzegtermijn bedraagt één maand. Je mag ook langer dan een maand van tevoren de huur opzeggen. Dit kan eenvoudig via Mijn HEEMwonen of klik op een van onderstaande links:

Vooropname

Je moet de woning in goede staat, leeg en schoon aan HEEMwonen opleveren. Onze technisch coördinator komt langs om te bespreken wat er in de woning moet gebeuren voordat je de sleutels inlevert. Dit noemen we de vooropname.  Samen met de technisch coördinator bespreek je welke (technische) zaken je moet herstellen, vervangen of aanpassen voordat je de sleutels inlevert. Deze vooropname gebeurt aan de hand van de folder Huur opzeggen en verhuizen. Om je op weg te helpen hebben we een checklist gemaakt. Deze kun je gebruiken bij het opruimen en leeghalen van jouw woning. Je vindt de checklist achterin de folder.

Overname

Heb je jouw woning naar eigen wens ingericht met bijvoorbeeld een nieuwe keuken of vloer? Dan noemen we dat een zelf aangebrachte voorziening. Je kunt de voorziening achterlaten onder drie voorwaarden:

  1. Het is deskundig aangebracht.
  2. Het verkeert in goede staat.
  3. Het heeft geen gevolgen voor de verhuurbaarheid van de woning.

Tijdens de vooropname geeft de technisch coördinator aan welke zaken voor overname in aanmerking komen. Draag je bijvoorbeeld het laminaat of de gordijnen over aan de nieuwe bewoner, dan tekenen jullie beiden een overnameovereenkomst. Zo is het voor iedereen duidelijk wat in de woning zal achterblijven. Je kunt één exemplaar van de overnameovereenkomst bij de eindopname afgeven aan de technisch coördinator. We ontvangen voor de eindopname dan wel graag al een kopie per mail via info@heemwonen.nl . Het is ook mogelijk om de overeenkomst op ons kantoor af te leveren aan de markt 52 in Kerkrade.

Eindopname

Je levert jouw sleutels in tijdens de eindopname. Onze technisch coördinator maakt samen met jou een ronde door de woning en bekijkt of alle afspraken uit de vooropname en checklist zijn nagekomen.

Wil je meer informatie? Lees de folder Huur opzeggen en verhuizen.

Kunnen we je helpen?

Tijdelijk minder goed bereikbaar

Op dit moment zijn we minder goed bereikbaar door een stroomstoring. Onze telefoon is doorgeschakeld naar onze boodschappendienst. Voor spoedgevallen kun je bellen naar naar 045 645 4444.

We doen er alles aan om zo snel mogelijk weer bereikbaar te zijn!