HomeVoor bewonersHuur en betalenWoningruil

Woningruil

Wil je jouw huurwoning ruilen tegen een andere huurwoning? Dat kan. Op deze pagina leggen we uit hoe het werkt.

Controleer of je aan de voorwaarden voldoet

Nadat de verhuizing is afgerond wordt je inschrijving bij Thuis in Limburg beëindigd en vervalt de inschrijfduur.

Zoek een geschikte ruilkandidaat

Voldoe je aan de voorwaarden? Dan kun je zelf op zoek gaan naar een geschikte ruilkandidaat. 

Informeer eerst bij ons naar de nieuwe huurprijs van jouw woning. Zo weet jouw ruilkandidaat meteen waar hij aan toe is.

Heeft iemand gereageerd op jouw verzoek of ken je zelf iemand met wie je van woning wilt ruilen? Vul dan direct het aanvraagformulier woningruil in.

Vul het aanvraagformulier in

Als je een ruilkandidaat hebt gevonden, kun je samen het aanvraagformulier invullen. Hierin vraag je HEEMwonen om toestemming voor de woningruil. Na beoordeling van het aanvraagformulier vragen wij je naar de volgende benodigde documenten:

  • Recente inkomensverklaring van de Belastingdienst.
  • Jaaropgave.
  • Salarisstroken van de laatste drie maanden van jou en de ruilkandidaat.
  • Verhuurdersverklaring van de ruilkandidaat.

Vooropname woning

Nadat wij jouw aanvraagformulier hebben ontvangen, gaat onze technisch beheerder een opname doen. Tijdens deze opname stelt hij vast welke herstelwerkzaamheden nodig zijn en of de werkzaamheden voor jouw rekening of die van ons zijn. Ook geeft hij aan welke zelf aangebrachte voorzieningen voor overname door HEEMwonen in aanmerking komen.

Afspraken over de overname van vloerbedekking, gordijnen en dergelijke maak je direct met de ruilkandidaat. Leg deze afspraken schriftelijk vast. Je kunt gebruikmaken van het formulier overname-overeenkomst. Betaal géén overnamekosten voordat HEEMwonen schriftelijk akkoord is met de woningruil.

Tijd voor het gesprek

Is de informatie op het aanvraagformulier compleet? En is de vooropname akkoord? Dan nodigen wij jou en de ruilkandidaat uit voor een gesprek. Neem de originele documenten mee, want deze gaan we tijdens dit gesprek controleren. Ook maken we afspraken met elkaar over de woningruil. Daarna laten we je schriftelijk weten of wij met de woningruil instemmen.

"*" geeft vereiste velden aan

1Stap 1
2Stap 2
3Stap 3
4Stap 4

Kandidaat 1 (huurder HEEMwonen)

Burgerlijke staat*

Type woning*

Kunnen we je helpen?

Openingstijden Carnaval

Op carnavalsmaandag (12-02) en dinsdag (13-02) zijn we gesloten.

Voor spoedgevallen zijn we uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt hiervoor bellen naar 045 645 4444.

Fijne carnaval!