HomeManon Coenen – Sociaal Consulent bij HEEMwonen

Manon Coenen – Sociaal Consulent bij HEEMwonen

Ik ben Manon Coenen en werk inmiddels 7,5 jaar bij HEEMwonen, waarvan 5,5 jaar als sociaal consulente. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor de individuele overlastproblematiek in Landgraaf. Mijn werk omvat een breed scala aan uitdagingen, zoals burenruzies, vervuilde woningen, zorgvragen en druggerelateerde zaken, die soms leiden tot juridische procedures.

Wat vind ik het leukst aan mijn functie?

Het leukste aan mijn functie is de afwisseling in het werk. Geen enkele dag is hetzelfde en ik kom steeds in contact met diverse en soms zeer speciale mensen. Dit maakt het werk interessant en dynamisch. De grootste uitdaging is het flexibel blijven, dingen los kunnen laten en niet mee naar huis nemen. Een dagplanning kan plotseling veranderen door een escalatie, en het is dan belangrijk om snel te kunnen schakelen en niet gestrest te raken door de veranderde planning.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor mij uit en waar werk ik?

Ik werk vanuit ons kantoor in Landgraaf en ben verantwoordelijk voor de overlastproblematiek in de gemeente Landgraaf, waaronder Schaesberg, Nieuwenhagen en Ubach over Worms. Gemiddeld heb ik 4 tot 5 afspraken per dag, variërend van huisbezoeken tot afspraken met netwerkpartners zoals de gemeente, politie, handhaving en Housing Parkstad. Tussen de afspraken door werk ik mijn mails en dossiers bij en informeer ik collega’s over lopende zaken. Hoewel ik voornamelijk op kantoor in Landgraaf werk, werk ik af en toe ook een middag thuis of op het hoofdkantoor in Kerkrade.

Wat betekent Samen Buurtmaken voor mij?

Samen Buurtmaken betekent voor mij dat samenwerken essentieel is. Dit geldt niet alleen voor de samenwerking met directe collega’s binnen HEEMwonen, maar zeker ook met alle netwerkpartners in de wijk. Het is belangrijk om buiten de kaders te durven denken en te kijken, aangezien geen enkele casus hetzelfde is. Ik durf zelf beslissingen te nemen, maar maak zeker ook gebruik van de kennis van collega’s.

Wat maakt het werken bij HEEMwonen leuk?

De collega’s maken het werken bij HEEMwonen leuk.

Bij HEEMwonen ervaar ik dagelijks de waarde die ik kan toevoegen voor bewoners en partners, en dat maakt mijn rol als sociaal consulent boeiend en uitdagend.

Word jij de nieuwe collega van Manon?

Op dit moment hebben wij een openstaande vacature voor sociaal consulent. Klik hier voor meer informatie deze uitdagende functie en het werken bij HEEMwonen. 

Kunnen we je helpen?