HomeDe Salesianenhof bloeit dankzij meneer Snijders

De Salesianenhof bloeit dankzij meneer Snijders

De binnentuin van de Salesianenhof in Landgraaf staat in volle bloei. Het kleurt er groen, roze, paars, geel en rood. Onder het schaduwdoek is het goed toeven op de nieuwe houten tuinset. Allemaal dankzij bewoner meneer Snijders.

Op de plek waar ooit de Waubachse Boys voetbalden, kwam in 2004 de Salesianenhof. Een wooncomplex met 32 appartementen. Meneer en mevrouw Snijders trokken hier in 2010 in. “Het is een fijne woning met een heerlijk balkon,” vertellen ze. “Daarnaast kunnen we gebruikmaken van de gezamenlijke binnentuin. Maar in het begin was het groen daar ver te zoeken. Het was geen plek die uitnodigde om met de buren te zitten.”

Jeu-de-boulesbaan

Er gingen wat jaren voorbij, toen de bewoners in 2016 een jeu-de-boulesbaan wensten. Meneer Snijders nam mede het initiatief om die in de binnentuin te laten aanleggen. En zo kwam van het een het ander. “Toen de baan in gebruik was genomen, wilde ik de borders aantrekkelijker maken. Groene vingers heb ik altijd al gehad. Ik deed ooit een opleiding tot bloemist en werkte vele jaren met bloemen.”

Vele bloemen en struiken

Inmiddels is de tuin een prachtplek. In de perken en potten bloeien tal van bloemen en struiken: van violen, petunia’s en begonia’s tot irissen en papavers. Dat wordt zeer gewaardeerd door de buren uit het complex én de mensen uit de wijk. Mensen die langs wandelen, blijven vaak kijken aan het hek. En zodra meneer Snijders in de tuin bezig is, komt er altijd wel iemand naar beneden voor een praatje.

Tijd en aandacht

De tuin groeit en bloeit dankzij de tijd en aandacht die hij erin steekt. “Ben ik niet aan het schoffelen, dan struin ik met mijn vrouw door een tuincentrum. De planten bekostig ik deels zelf. Veel bewoners stoppen me eens per jaar wat toe. En we maken geregeld dankbaar gebruik van het Leefbaarheidsfonds van HEEMwonen. Daarvan betalen we speciale uitgaven, zoals de nieuwe tafel en banken.”

Huiskamerproject

Eens per jaar organiseert Huiskamerproject Salesianenhof, dat in het wooncomplex is gehuisvest, een feest in de tuin. Ook daarvoor steekt hij de handen uit de mouwen. “Ik zet samen met enkele mensen de tent op, we regelen stoelen en zorgen voor bloemetjes op de tafels. Die verdelen we daarna onder elkaar. Het is mooi om op deze manier iets voor de buurt te kunnen betekenen.”

Kunnen we je helpen?

Openingstijden Carnaval

Op carnavalsmaandag (12-02) en dinsdag (13-02) zijn we gesloten.

Voor spoedgevallen zijn we uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt hiervoor bellen naar 045 645 4444.

Fijne carnaval!