Duurdere huur

Naast sociale huurwoningen verhuurt HEEMwonen ook woningen in het vrije huursegment. Dit zijn ruime eensgezinswoningen en prachtige appartementen met een huurprijs boven de huurtoeslaggrens (€ 737,14 in 2020). Voor deze woningen kunt u geen huurtoeslag krijgen. De grote voordelen van huren bij een corporatie zijn dat u geen inschrijfkosten betaalt, er voor de woning geen minimale huurtermijn geldt en de opzegtermijn slechts 1 maand is. Ook zijn deze duurdere woningen vaak direct beschikbaar en geldt het principe: wie het eerst komt, ... 

Inkomenstoets

De overheid verplicht ons om een inkomenstoets uit te voeren. Wij kijken dan of uw inkomen hoog genoeg is om de huur van de woning te kunnen betalen. Bij een eventuele toewijzing vragen wij u naar recente inkomensgegevens.

Inschrijven

U vindt onze beschikbare huurwoningen op de website Thuis in Limburg. Om kans te maken op een woning moet u daar ingeschreven staan. Heeft u verhuisplannen? Schrijf u dan nu al vrijblijvend en kosteloos in. Via Mijn pagina kunt u een persoonlijk zoekprofiel aanmaken. Als er woningen vrijkomen die voldoen aan uw zoekprofiel, informeert Thuis in Limburg u hierover per mail via een tipbericht.