HomeVeelgestelde vragenWaarom wordt mijn voorschot servicekosten verhoogd?

Waarom wordt mijn voorschot servicekosten verhoogd?

Jouw voorschot wordt verhoogd omdat de kosten in de schoonmaakbranche flink omhoog gaan. Dat komt door hogere lonen en duurdere schoonmaakspullen. Ook de kosten voor elektriciteit stijgen elk jaar. Vooral de kosten voor het elektriciteitsnetwerk. Enexis, het bedrijf dat het elektriciteitsnet regelt, zegt dat er veel veranderingen zijn in hoe we energie gebruiken. Mensen stappen steeds meer over van gas naar elektriciteit. Er komen ook meer zonneparken en windparken en huizen krijgen steeds vaker zonnepanelen en warmtepompen. Om ervoor te zorgen dat we altijd genoeg energie hebben, moet het elektriciteitsnet sterker en groter worden. Daarom investeert Enexis extra in het elektriciteitsnet. Dat zorgt ervoor dat de kosten voor het netwerk in 2024 gemiddeld tussen de 39% en 42% hoger zullen zijn. De hoogte hangt af van hoeveel elektriciteit wordt gebruikt en hoe groot de aansluiting is.

Voor nu verandert het voorschot voor gas gebruik niet. Dat komt doordat we slim inkopen en mensen zuiniger stoken, waardoor de voorschotten genoeg zijn. Als er iets in jouw situatie verandert, kun je altijd het voorschot aanpassen. Kijk hiervoor bij de informatie over het aanpassen van het voorschot onder ‘ik wil mijn voorschot aanpassen, kan dat?’.

Kunnen we je helpen?

We zijn vandaag telefonisch niet bereikbaar

Door onderbezetting bij ons team Service & Advies zijn we vandaag telefonisch niet bereikbaar. Voor spoedgevallen kun je uiteraard altijd bellen naar naar 045 645 4444.

We doen er alles aan om zo snel mogelijk weer bereikbaar te zijn! Bedankt voor het begrip.