HomeVoor bewonersBuren en buurtLeefbaarheidLeefbaarheidsfonds

Leefbaarheidsfonds

Je wilt graag een activiteit organiseren in jouw buurt of wooncomplex. Dit juichen wij bij HEEMwonen van harte toe. Iedere vorm van Samen Buurtmaken willen wij graag aanmoedigen.

Het leefbaarheidsfonds

Je wilt graag een activiteit organiseren in uw buurt of wooncomplex. Dit juichen wij bij HEEMwonen van harte toe. Iedere vorm van Samen Buurtmaken willen wij graag aanmoedigen. Bekijk ook deze flyer voor meer duidelijkheid over de aanvraag.

Wat houdt het leefbaarheidsfonds in?

Bij HEEMwonen hebben wij het leefbaarheidsfonds beschikbaar gesteld. Dit zorgt ervoor dat we leefbaarheidsactiviteiten (financieel) kunnen steunen. Het leefbaarheidsfonds wordt geregeld door de commissie leefbaarheidsfonds en is er vóór en dóór huurders.

Hoe kunt u een aanvraag doen?

Om je aanvraag goed te keuren is het belangrijk dat je activiteit voldoet aan een aantal geldende voorwaarden.

Voorafgaand aan de activiteit

 • Het gaat om een activiteit die georganiseerd wordt in straten, wijken en/of wooncomplexen van huurders van HEEMwonen of in wijken met veel huurwoningen van HEEMwonen;
 • De aanvrager is/zijn huurder(s), bewonersvereniging en/of welzijnsorganisatie in samenwerking met een huurder(s). Ook medewerkers van HEEMwonen kunnen een aanvraag indienen in het belang van en/of samenwerking met bovengenoemde partijen;
 • De activiteit in de aanvraag levert een bijdrage aan de leefbaarheid, sociale samenhang of betrokkenheid van bewoners in een wooncomplex, straat of wijk. Als voorbeeld noemen we een thema in het kader van: schoon, heel, veilig, groenvoorziening, ontmoeting, betrokkenheid en/of zorg voor elkaar;
 • In de aanvraag staat duidelijk omschreven welke activiteiten er gedaan worden;
 • Bij de aanvraag zit een (gespecificeerde) begroting/prijsopgave/offerte(s);
 • Het aantal deelnemers aan de activiteit, de datum en locatie wordt benoemd;
 • Bewoners uit de straat/buurt leveren een actieve bijdrage in het organiseren van de activiteit;

Na afloop van de activiteit

 • Stuur je ons een (rechten vrije) digitale foto(‘s) en een samenvatting van de uitgevoerde leefbaarheidsactiviteit;
 • Stuur je alle bonnen in zodat het aangevraagde budget aangetoond kan worden;
 • Is het geld al overgemaakt, maar heb je hiervan nog budget over? Stort dit bedrag dan binnen 2 weken na de activiteit terug op de bankrekening van HEEMwonen;
 • Is de activiteit onverhoopt niet doorgegaan? Stort dan het gehele ontvangen bedrag binnen 2 weken terug aan HEEMwonen.

Tips om rekening mee te houden!

 • Vindt de leefbaarheidsactiviteit plaats in de openbare ruimte? Dan adviseren wij je altijd om hiervoor tijdig een vergunning aan te vragen bij de Gemeente;

 • Informeer Handhaving over de leefbaarheidsactiviteit, mocht er onverhoopt (geluidsoverlast) voortkomen uit de activiteit, dan zijn zij op de hoogte hiervan.

Aanvraagproces en Uitbetalingsoverzicht

De aanvragen die binnenkomen bij het leefbaarheidsfonds worden voorgelegd aan de commissie leefbaarheidsfonds. Zij beslissen over het wel of niet toekennen van het aangevraagde bedrag. Zijn er nog onduidelijkheden na het indienen van jouw aanvraag? Dan nemen wij telefonisch contact op. Na goedkeuring volgt de uitbetaling aan de aanvrager(s).

Houdt er rekening mee dat dit even kan duren. Dus stuur het aanvraagformulier ruimschoots, maar zeker 3 weken vóór de datum van de geplande activiteit in! Lukt dit niet op tijd? Neem dan even telefonisch contact op met HEEMwonen.

Leefbaarheidsfonds formulier

Heb je een leuk idee voor een activiteit in jouw buurt of wooncomplex? Vul dan het formulier leefbaarheidsfonds in onderaan deze pagina. Heb je hulp nodig bij het invullen hiervan? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers leefbaarheid via telefoonnummer 045-645 4444 of mail naar leefbaarheidsfonds@heemwonen.nl. Wij helpen je graag.

Kunnen we je helpen?

Openingstijden Carnaval

Op carnavalsmaandag (12-02) en dinsdag (13-02) zijn we gesloten.

Voor spoedgevallen zijn we uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt hiervoor bellen naar 045 645 4444.

Fijne carnaval!