HomeWarm welkom voor nieuwe bewoners

Warm welkom voor nieuwe bewoners

Bij HEEMwonen vinden we het niet alleen belangrijk dat woningen technisch in orde zijn. We willen ook dat iedereen zich op z’n gemak voelt. Daarom voeren we een persoonlijk welkomstgesprek met nieuwe huurders. We informeren dan of alles naar wens is en of er nog vragen zijn. Mevrouw Prescott, die in maart een woning betrok, was aangenaam verrast.

“In het verleden bespraken we met nieuwe huurders vooral technische zaken. Maar het sociale aspect is net zo belangrijk”, vertelt Jenna, medewerker leefbaarheid. “Een paar maanden nadat een bewoner de sleutel heeft gekregen, nodigen we onszelf uit. Dan bespreken we of alles naar wens is en of iemand fijn woont. Bijkomend voordeel is dat ik dan een bekend gezicht ben. Dat maakt het veel makkelijker om me nog eens aan te spreken.”

Bezichtiging

Mevrouw Prescott woont sinds kort op zichzelf aan de Hoofdstraat in Landgraaf. “Ik had geluk. De eerste woning waar ik op reageerde, kreeg ik toegewezen. Waarschijnlijk kwam dat door mijn leeftijd: huurders tussen de 18 en 22 kregen voorrang. Ik mocht het appartement vantevoren bekijken, maar was toen niet bezig met het wooncomplex en de buurt. Ik had al wat spullen en meubels bij elkaar gespaard. Ik keek vooral of alles zou passen.

Persoonlijke aandacht

Inmiddels zit ik helemaal op mijn plek en heb ik al wat buren ontmoet. Het is hier rustig wonen met het gemak van de winkels om de hoek. Na een paar maanden kwam Jenna op bezoek. Ze vroeg me hoe het verhuizen was gegaan en of ik me thuis voelde. Die persoonlijke aandacht vond ik prettig. Ze vertelde ook over het Leefbaarheidsfonds om leuke dingen te doen met de buurt. En ze nam een folder mee over de voorzieningenwijzer voor het aanvragen van toeslagen. Nu weet ik toevallig hoe dat werkt, want ik doe een juridische opleiding. Maar het is goed dat HEEMwonen bewoners hiermee helpt.

Contact

Mijn ouders huurden vroeger ook bij HEEMwonen, daarvoor nog Land van Rode. Als er iets nodig was of gemaakt moest worden, regelde ik dat toen al. Ik was mijn moeder vaak voor. Ik draai er dus mijn hand niet voor om, om contact te zoeken. Toch is het fijn dat ik Jenna heb ontmoet, dan weet je wie je aan de lijn hebt. Het welkomstgesprek maakt huren bij HEEMwonen een stuk persoonlijker!”

Kunnen we je helpen?

Tijdelijk minder goed bereikbaar

Op dit moment zijn we minder goed bereikbaar door een stroomstoring. Onze telefoon is doorgeschakeld naar onze boodschappendienst. Voor spoedgevallen kun je bellen naar naar 045 645 4444.

We doen er alles aan om zo snel mogelijk weer bereikbaar te zijn!