Nieuwbouw 15 levensloopbestendige woningen in Nieuwenhagen

terug naar overzicht
projectinfo
foto's
op de kaart
Ik heb interesse
download deze projectpagina als pdf

In de Landgraafse wijk Nieuwenhagen bouwt HEEMwonen 15 energiezuinige en levensloopbestendige woningen. De bouw vindt plaats op 2 plekken in de wijk. Er worden 7 woningen gebouwd aan de Prins Bernhardstraat en 8 woningen aan de Mgr. Hanssenstraat. 

De indeling van de nieuwbouwwoningen

We bouwen twee verschillende grondgebonden woningtypes. Alle woningen zijn levensloopbestendig, maar verschillen in grootte. Het gebruiksoppervlakte is 68 m² of 71 m². Er is een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Daarnaast hebben alle woningen een oplaadpunt voor een scootmobiel of elektrische fiets in de buitenberging. De woningen zijn rolstoeltoegankelijk en geschikt om zorg aan huis te ontvangen. De auto kan geparkeerd worden op de openbare weg.

Energiezuinig wonen

Duurzaamheid is een van de belangrijkste thema’s van HEEMwonen. De nieuwbouwwoningen zijn daarom gasloos, voorzien van goede isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen. Het energielabel van deze woningen is A+ en daarmee zeer energiezuinig.

Geschikt voor senioren en zorgbehoevenden

Deze woningen zijn geschikt voor senioren vanaf 60 jaar en zorgbehoevenden met 1- of 2-persoonshuishoudens. Om de doorstroming van senioren te bevorderen, hebben huurders uit eengezinswoningen van HEEMwonen voorrang. Zo kunnen verschillende doelgroepen passend wonen in de wijk en blijft Nieuwenhagen toekomstbestendig. Ook als de bevolkingssamenstelling verandert.  

Wilt u hier wonen? Dan moet u ingeschreven staan bij www.thuisinlimburg.nl

We verwachten dat de woningen op de Prins Bernhardstraat tussen eind september en begin oktober 2023 klaar zijn voor de verhuur. De woningen op de Mgr. Hanssenstraat zullen in het eerste kwartaal van 2024 klaar zijn. Heeft u interesse in deze woningen? Dan moet u ingeschreven staan als woningzoekende bij Thuis in Limburg (www.thuisinlimburg.nl). Wanneer de woningen geadverteerd worden, kunt u via deze website zelf reageren. 

projectgegevens
Nieuwbouw 15 levensloopbestendige woningen in Nieuwenhagen
wijk
Nieuwenhagen Landgraaf
locatie
Nieuwenhagen, Landgraaf
start uitvoering
Eind 2022
geplande oplevering
Prins Bernhardstraat: eind september/begin oktober 2023 l Mgr. Hanssenstraat: eerste kwartaal van 2024
huurprijs vanaf
€700,-
start verhuur
Eind 2023 via Thuis in Limburg
status
in uitvoering