HomeLandgraafAbdissenbosch

Abdissenbosch

Abdissenbosch (D’r Busj) is een wijk in Landgraaf met een rijke geschiedenis. Ooit was deze buurt een bos- en heidegebied, nu een sfeervolle woonwijk.

Een unieke identiteit

Abdissenbosch is ontstaan in een bos- en heidegebied. De bossen die overbleven van dit gebied, horen nu bij de Brunssummerheide. Hierdoor vind je in de omgeving erg veel natuur. Perfect voor wandelaars en mountainbikers! In het noorden grenst de wijk aan Duitsland.

Ooit waren de wijken Abdissenbosch en Waubach onderdeel van de gemeente Ubach over Worms, samen met de buurten Lauradorp en Rimburg. In 1975 werden deze plaatsen samengevoegd, met uitzondering van Rimburg. Hoewel dit nu een wijk is, beschouwen de bewoners het nog steeds als een apart dorp met een eigen identiteit en geschiedenis.

Van industrie tot cultuur

Tussen de wijken Abdissenbosch en Nieuwenhagen ligt het bedrijventerrein Abdissenbosch. Hier zijn verschillende bedrijven. Ook voor cultuur kun je in deze buurt terecht. Er zijn verschillende kerken en kapellen te vinden. In de wijk liggen ook een basisschool, voetbalclub en meerdere winkels.

Huur een woning in Abdissenbosch

Wil je in Abdissenbosch wonen? Bezoek Thuis in Limburg om ons aanbod (sociale) huurwoningen te ontdekken. Schrijf je kosteloos in en reageer onbeperkt op woningen die aansluiten bij jouw wensen. En wie weet noem jij Abdissenbosch binnenkort jouw thuis!

Overige wijken

Rimburg
Groenstraat
Waubach
Lauradorp
Namiddagsche Driessen
Parkheide
Abdissenbosch
Nieuwenhagen
Hoefveld
Op de Kamp
De Dormig
Lichtenberg

Kunnen we je helpen?

Tijdelijk minder goed bereikbaar

Op dit moment zijn we minder goed bereikbaar door een stroomstoring. Onze telefoon is doorgeschakeld naar onze boodschappendienst. Voor spoedgevallen kun je bellen naar naar 045 645 4444.

We doen er alles aan om zo snel mogelijk weer bereikbaar te zijn!