HomeLandgraafRimburg

Rimburg

Rimburg is een bijzondere woonwijk in Landgraaf. Rivier de Worm scheiden Nederland en Duitsland van elkaar.

Rijke geschiedenis

Rimburg kent een rijke geschiedenis. Tot 1886 was het een zelfstandige gemeente met grondgebied tot aan Brunssum. Rimburg speelde een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog. Het dorp werd als laatste stuk Zuid-Limburg bevrijd op 2 oktober 1944. Aan de Duitse zijde van de Worm vind je nog bunkers uit de oorlog.

Voorzieningen en bezienswaardigheden

Rimburg is een fijne buurt met een landelijke ligging. Hier vind je verschillende kleinere winkels voor dagelijkse boodschappen. Ook zijn er diverse (sport)verenigingen, zoals de lokale voetbalclub RKVV Rimburg.

Verder vind je er het Rimburgerbos, de watertoren en de Sint-Jozefkapel. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de prachtige groene omgeving. Aan de Duitse zijde van de Worm, bevindt zich Schloss Rimburg, een historisch kasteel dat je kunt bewonderen.

Huur een woning in Rimburg

Wil je in Rimburg wonen? Bezoek Thuis in Limburg om ons aanbod (sociale) huurwoningen te ontdekken. Schrijf je kosteloos in en reageer onbeperkt op woningen die aansluiten bij jouw wensen. En wie weet noem jij Rimburg binnenkort jouw thuis!

Overige wijken

Rimburg
Groenstraat
Waubach
Lauradorp
Namiddagsche Driessen
Parkheide
Abdissenbosch
Nieuwenhagen
Hoefveld
Op de Kamp
De Dormig
Lichtenberg

Kunnen we je helpen?

Openingstijden Carnaval

Op carnavalsmaandag (12-02) en dinsdag (13-02) zijn we gesloten.

Voor spoedgevallen zijn we uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt hiervoor bellen naar 045 645 4444.

Fijne carnaval!