HomeNieuwenhagenLichtenberg

Lichtenberg

Lichtenberg is een centrale wijk in Nieuwenhagen. Je vindt er allerlei voorzieningen en bewoners van alle leeftijden.

Het culturele hart van Lichtenberg

Cultuurhuis Landgraaf is de thuisbasis van verschillende verenigingen, waaronder fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide en fluit- en tambourcorps St. Paulus. Het cultuurhuis ligt in een voormalige kerk die in 2018 werd gekocht en getransformeerd. Jong en oud komen hier om hun muzikale en andere creatieve talenten te ontwikkelen.

Voorzieningen in de buurt

Lichtenberg heeft verschillende. Zo kun je vers brood en lekkernijen halen bij een lokale bakker en ligt er een supermarkt voor al je boodschappen. Verder is er een dierenwinkel. Heb je schoolgaande kinderen? Het Eijkhagen College ligt op slechts 3 minuten fietsen en het beroepscollege Brandenberg is nog dichterbij, op 1 minuut fietsafstand.

Bereikbaarheid en openbaar vervoer

Vanuit Lichtenberg reis je eenvoudig naar omliggende gebieden, omdat het openbaar vervoer goed geregeld is. Zo vind je diverse bushaltes langs de Heerlenseweg en op de Heugden. Je bent daarom snel in het centrum van Landgraaf, Kerkrade of Heerlen. Bovendien is het treinstation op slechts 10 minuten lopen bereikbaar. Hier heb je een directe verbinding naar Heerlen, Sittard en Maastricht.

Huur een woning in Lichtenberg

Wil je in Lichtenberg wonen? Bezoek Thuis in Limburg om ons aanbod (sociale) huurwoningen te ontdekken. Schrijf je kosteloos in en reageer onbeperkt op woningen die aansluiten bij jouw wensen. En wie weet noem jij Lichtenberg binnenkort jouw thuis!

Overige wijken

Rimburg
Groenstraat
Waubach
Lauradorp
Namiddagsche Driessen
Parkheide
Abdissenbosch
Nieuwenhagen
Hoefveld
Op de Kamp
De Dormig
Lichtenberg

Kunnen we je helpen?

Openingstijden Carnaval

Op carnavalsmaandag (12-02) en dinsdag (13-02) zijn we gesloten.

Voor spoedgevallen zijn we uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt hiervoor bellen naar 045 645 4444.

Fijne carnaval!