HomeNieuwenhagenNieuwenhagen

Nieuwenhagen

Nieuwenhagen (Nuijenhage) is een stadsdeel in Landgraaf met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Daardoor heeft de wijk een uniek karakter.

Een stukje geschiedenis

In de 14e eeuw werd een hoeve in Nieuwenhagen gebouwd en het dorp ontstond waarschijnlijk rond de zogenaamde Vaechshof (Voogdshof). In de 18e eeuw werd het gebied getroffen door de Bokkenrijders. De wijk maakte verschillende veranderingen door en werd op 1 januari 1982 opgenomen in de gemeente Landgraaf.

Verenigingen

Er zijn verschillende (sport)verenigingen in Nieuwenhagen waar je terecht kunt. Denk aan FC Landgraaf Nieuwenhagen als je houdt van voetbal. Voor turnen ga je naar Gymnastiekvereniging Olympie. Ben je muzikaal? Dat kan bij Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen of Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide. Er is voor ieder wat wils!

Huur een woning in Nieuwenhagen

Wil je in Nieuwenhagen wonen? Bezoek Thuis in Limburg om ons aanbod (sociale) huurwoningen te ontdekken. Schrijf je kosteloos in en reageer onbeperkt op woningen die aansluiten bij jouw wensen. En wie weet noem jij Nieuwenhagen binnenkort jouw thuis!

Overige wijken

Rimburg
Groenstraat
Waubach
Lauradorp
Namiddagsche Driessen
Parkheide
Abdissenbosch
Nieuwenhagen
Hoefveld
Op de Kamp
De Dormig
Lichtenberg

Kunnen we je helpen?

We zijn vandaag telefonisch niet bereikbaar

Door onderbezetting bij ons team Service & Advies zijn we vandaag telefonisch niet bereikbaar. Voor spoedgevallen kun je uiteraard altijd bellen naar naar 045 645 4444.

We doen er alles aan om zo snel mogelijk weer bereikbaar te zijn! Bedankt voor het begrip.