HomeSchaesbergEikske

Eikske

Het Eikske ligt in het zuiden van de gemeente Landgraaf. Deze buurt grenst aan de gemeenten Heerlen en Kerkrade.

Historie van het Eikske

De geschiedenis van het Eikske gaat terug tot de 19e eeuw. Toen de mijnen nog open waren, werden er veel woningen gebouwd. Je ziet huizen van opzichters nog terug in de Parallelstraat, Wendelstraat, Mijn Carlstraat en Strijthagerweg.

Voorzieningen in de buurt

In het Eikske heb je toegang tot verschillende voorzieningen, die te voet bereikbaar zijn. Wijkcentrum ‘’t Eikske’ is het middelpunt van de buurt. Hier kun je terecht voor allerlei leuke activiteiten of om gezellig een praatje te maken met andere bewoners. In de wijk vind je ook verschillende andere diensten, zoals kappers en kleine ondernemers. De kinderen kunnen zich vermaken in het naastgelegen Monkey Town.

Heb je openbaar vervoer nodig? Verschillende bushaltes zijn te voet bereikbaar.

Huur een woning in het Eikske

Wil je in het Eikske wonen? Bezoek Thuis in Limburg om ons aanbod (sociale) huurwoningen te ontdekken. Schrijf je kosteloos in en reageer onbeperkt op woningen die aansluiten bij jouw wensen. En wie weet noem jij het Eikske binnenkort jouw thuis!

Overige wijken

Rimburg
Groenstraat
Waubach
Lauradorp
Namiddagsche Driessen
Parkheide
Abdissenbosch
Nieuwenhagen
Hoefveld
Op de Kamp
De Dormig
Lichtenberg

Kunnen we je helpen?

Openingstijden Carnaval

Op carnavalsmaandag (12-02) en dinsdag (13-02) zijn we gesloten.

Voor spoedgevallen zijn we uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt hiervoor bellen naar 045 645 4444.

Fijne carnaval!