HomeKerkrade-WestGracht

Gracht

Gracht (of De Jraat) ligt tegen de grens met Duitsland. Deze wijk heeft een bijzondere ligging en rijke geschiedenis.

Wonen in Gracht

Gracht grenst aan de wijken Kaalheide, Heillust en Spekholzerheide. Het is een wijk die omringt is door natuur, zoals het dal van de Crombacherbeek. Een mooie mix van stedelijke voorzieningen en natuur dus!

Historie van de mijnen

De geschiedenis van Gracht gaat terug tot 1805. In 1899 werden twee mijnschachten voor de steenkolenmijn Willem-Sophia aangelegd. Door de actieve werkzaamheden in en rondom de mijn, ontstond de Steenberg Willem-Sophia. Deze ligt er nu nog steeds.

Voorzieningen in de buurt

In Gracht liggen een aantal kleinere winkels en bedrijven. Voor de grotere boodschappen kun je beter naar het Carboonplein gaan. Hier vind je supermarkten, bloemenzaken en drogisten.

Bereikbaarheid en openbaar vervoer

In de buurt vind je bushaltes op de Sint Eugeniusstraat en de Crombacherstraat. Met de fiets is het treinstation van Kerkrade in ongeveer een kwartier te bereiken. Gracht grenst aan de Provinciale Weg. Vanuit hier kun je eenvoudig de snelweg op naar Heerlen, Aken of Maastricht.

Huur een woning in Gracht

Wil je in Gracht wonen? Bezoek Thuis in Limburg om ons aanbod (sociale) huurwoningen te ontdekken. Schrijf je kosteloos in en reageer onbeperkt op woningen die aansluiten bij jouw wensen. Misschien is Gracht binnenkort jouw thuis!

Overige wijken

Rimburg
Groenstraat
Waubach
Lauradorp
Namiddagsche Driessen
Parkheide
Abdissenbosch
Nieuwenhagen
Hoefveld
Op de Kamp
De Dormig
Lichtenberg

Kunnen we je helpen?

We zijn vandaag telefonisch niet bereikbaar

Door onderbezetting bij ons team Service & Advies zijn we vandaag telefonisch niet bereikbaar. Voor spoedgevallen kun je uiteraard altijd bellen naar naar 045 645 4444.

We doen er alles aan om zo snel mogelijk weer bereikbaar te zijn! Bedankt voor het begrip.