HomeKerkrade-WestHeillust

Heillust

Heillust ligt in Kerkrade-West en kenmerkt zich door de gastvrije gemeenschap en vele voorzieningen. Een leuke buurt om je nieuwe thuis te noemen!

Wonen in Heillust

Wonen in Heilust betekent dat je deel uitmaakt van een buurt met een rijke geschiedenis. De afgelopen jaren heeft de wijk een transformatie ondergaan. De mooi opgeknapte omgeving maakt het een aantrekkelijke woonplek, met groene parken en ruime speelplaatsen. Perfect voor gezinnen en starters! In Heillust vind je allerlei betaalbare huurwoningen, van appartementen tot eengezinswoningen.

Voorzieningen in de buurt

De voorzieningen in Heillust zijn goed bereikbaar. Wijkpunt ’t Westhoes ligt op slechts 5 minuten loopafstand. Hier kun je deelnemen aan verschillende activiteiten en binnen lopen voor een lekker kopje koffie of praatje met buurtbewoners. In ongeveer 6 minuten loop je naar het Carboonplein. Perfect voor een kleine boodschap bij de Jumbo of ALDI. Andere winkels, zoals de Primera en Kruidvat, zijn hier ook te vinden.

 

Bereikbaarheid en openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Heillust is goed geregeld. Er liggen diverse bushaltes op loopafstand, bijvoorbeeld op de Schoolstraat en aan het Papaverplein. Met de bus reis je het snelste naar het treinstation in Kerkrade Centrum. Pak je de fiets? Dan ben je binnen een kwartier op het station. De trein heeft een directe verbinding met andere steden zoals Heerlen, Landgraaf, Sittard en Maastricht.

Huur een woning in Heillust

Wil je in Heillust wonen? Bezoek Thuis in Limburg om ons aanbod (sociale) huurwoningen te ontdekken. Schrijf je kosteloos in en reageer onbeperkt op woningen die aansluiten bij jouw wensen. En wie weet noem jij Heillust binnenkort jouw thuis!

Overige wijken

Rimburg
Groenstraat
Waubach
Lauradorp
Namiddagsche Driessen
Parkheide
Abdissenbosch
Nieuwenhagen
Hoefveld
Op de Kamp
De Dormig
Lichtenberg

Kunnen we je helpen?

Ken jij de Buurtmaker van het jaar?

Met de “Buurtmaker van het jaar” verkiezing willen we deze bijzondere bewoners in het zonnetje zetten. Daarom zijn we op zoek naar de helden van de buurt, groot en klein, die zich met een goed hart inzetten voor de buurt en de buren.

Ken jij deze persoon? Nomineer hem of haar dan  als Buurtmaker van het jaar via de knop hieronder!