HomeKerkrade-OostHolz

Holz

Holz is een levendige buurt met een unieke geschiedenis en rijk cultureel erfgoed.

Wonen in Holz

Holz ligt aan de oostelijke grens van Kerkrade tegen Duitsland aan. De Nieuwstraat markeert een deel van deze grens. Aan de zuidzijde grenst Holz aan Bleijerheide, in het westen aan Kerkrade Centrum en in het noorden aan Rolduckerveld. Deze centrale locatie biedt bewoners toegang tot diverse voorzieningen.

Cultuur en gemeenschap

In Holz staat de Sint-Catharinakerk, die een belangrijk cultureel en religieus symbool voor de wijk vormt. De wijk heeft ook het fluit- en tamboerkorps Wilhelmina-Holz.

Beroepscollege Parkstad Limburg

De locatie Holz van het Beroepscollege Parkstad Limburg is de plek voor VMBO-onderwijs in Kerkrade. Deze school staat bekend om zijn kleinschaligheid, transparantie en veilige omgeving. Er is veel aandacht voor de individuele behoeften van leerlingen.

Leuke bezienswaardigheden

Holz grenst aan de wijk Rolduckerveld, waar de Abdij Rolduc ligt. Rolduc behoort tot de top 100 UNESCO-monumenten in Nederland. Op het terrein van Rolduc vind je een eigen bierbrouwerij, een prachtige kunstgalerie, mooie tuinen met vijvers en nog veel meer.

Huur een woning in Holz

Wil je in Holz wonen? Bezoek Thuis in Limburg om ons aanbod (sociale) huurwoningen te ontdekken. Schrijf je kosteloos in en reageer onbeperkt op woningen die aansluiten bij jouw wensen. En wie weet noem jij Holz binnenkort jouw thuis!

Overige wijken

Rimburg
Groenstraat
Waubach
Lauradorp
Namiddagsche Driessen
Parkheide
Abdissenbosch
Nieuwenhagen
Hoefveld
Op de Kamp
De Dormig
Lichtenberg

Kunnen we je helpen?

Openingstijden Carnaval

Op carnavalsmaandag (12-02) en dinsdag (13-02) zijn we gesloten.

Voor spoedgevallen zijn we uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt hiervoor bellen naar 045 645 4444.

Fijne carnaval!