HomeNieuwenhagenLeenhof

Leenhof

Leenhof is een wijk in Nieuwenhagen. Deze knusse buurt grenst aan de gemeente Heerlen.

Wonen in Leenhof

Leenhof heeft een eigen volktuindersvereniging. In de wijk vind je ook een oorlogsmonument voor het bombardement op de wijk. Daarnaast heeft Leenhof ook een scouting.

Hoeve

Leenhof dankt zijn naam aan de ‘Hoeve in het Leen’. Deze hoeve bevindt zich tussen het voormalige Kasteel Schaesberg en de kerk. Het is een tastbare herinnering aan de geschiedenis van de buurt.

De Leenderkapel

Een opvallend kenmerk van Leenhof is de Leenderkapel. Deze kapel is gelegen in het Kapellerbos. In de 18e eeuw kwamen de Bokkenrijders hier samen om hun eed af te leggen.

Mijnwerkerskolonie Leenhof

Rond de Eerste Wereldoorlog bouwde de directie van de mijnmaatschappij woningen voor de mijnwerkers. Dit resulteerde in de bouw van drie woongroepen op het terrein tussen de Heerlenseweg en de kerk van Schaesberg. In 2000 werd de kerk verkocht en omgebouwd tot een woonhuis.

Huur een woning in Leenhof

Wil je in Leenhof wonen? Bezoek Thuis in Limburg om ons aanbod (sociale) huurwoningen te ontdekken. Schrijf je kosteloos in en reageer onbeperkt op woningen die aansluiten bij jouw wensen. Wie weet noem jij Leenhof binnenkort jouw thuis!

Overige wijken

Rimburg
Groenstraat
Waubach
Lauradorp
Namiddagsche Driessen
Parkheide
Abdissenbosch
Nieuwenhagen
Hoefveld
Op de Kamp
De Dormig
Lichtenberg

Kunnen we je helpen?

Tijdelijk minder goed bereikbaar

Op dit moment zijn we minder goed bereikbaar door een stroomstoring. Onze telefoon is doorgeschakeld naar onze boodschappendienst. Voor spoedgevallen kun je bellen naar naar 045 645 4444.

We doen er alles aan om zo snel mogelijk weer bereikbaar te zijn!