HomeKerkrade-OostRolduckerveld

Rolduckerveld

Rolduckerveld in Kerkrade-Oost heeft een bijzonder karakter. De verschillende culturen en unieke persoonlijkheid maken het een geliefde plek om te wonen.

Wonen in Rolduckerveld

De komende jaren zal Rolduckerveld een transformatie ondergaan. Oude panden worden gesloopt en maken plek voor nieuwe moderne woningen. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze buurt op het gebied van veiligheid en openbare voorzieningen.

Voorzieningen in de buurt

De wijk heeft een gunstige locatie. Je kunt te voet naar het stadscentrum en ook het Stadspark is op loopafstand bereikbaar. Hierdoor ben je altijd verbonden met alle voorzieningen die je nodig hebt. Voor boodschappen kun je terecht bij Albert Heijn aan de Hertogenlaan. Hier vind je ook een kapper, bakker en slager.

Op de Zonstraat zijn enkele restaurants te vinden. Daarnaast ligt hier basisschool Steltloper en speelpark Rolduckerveld voor de kleintjes. Wandel je graag? Dat kan in het Berenbos. Ook vind je in de buurt Abdij Rolduc. Een UNESCO-monument waar je 900 jaar aan rijke geschiedenis kunt ontdekken.

Buurthuizen en wijkpunten

Ook aan ontmoetingspunten is er in Rolduckerveld geen gebrek. HEEMwonen is elke donderdag van 14.00 – 16.00 uur aanwezig bij het wijkpunt aan de Ailbertuslaan 411. Je mag hier altijd binnenlopen om vragen te stellen over de buurt. Zoek je gezelligheid met buurtgenoten? Ga dan eens langs bij het Sjevemethoes. Hier worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zoals een spellenmiddag, wandeltocht en yogalessen. Ook kun je hier terecht voor een goedkope maaltijd en een praatje met buurtgenoten.

Huur een woning in Rolduckerveld

Wil je in Rolduckerveld wonen? Bezoek Thuis in Limburg om ons aanbod (sociale) huurwoningen te ontdekken. Schrijf je kosteloos in en reageer onbeperkt op woningen die aansluiten bij jouw wensen. En wie weet noem jij Rolduckerveld binnenkort jouw thuis!

Overige wijken

Rimburg
Groenstraat
Waubach
Lauradorp
Namiddagsche Driessen
Parkheide
Abdissenbosch
Nieuwenhagen
Hoefveld
Op de Kamp
De Dormig
Lichtenberg

Kunnen we je helpen?

Tijdelijk minder goed bereikbaar

Op dit moment zijn we minder goed bereikbaar door een stroomstoring. Onze telefoon is doorgeschakeld naar onze boodschappendienst. Voor spoedgevallen kun je bellen naar naar 045 645 4444.

We doen er alles aan om zo snel mogelijk weer bereikbaar te zijn!