HomeSchaesbergSchaesberg Centrum

Schaesberg Centrum

In 1982 werd Schaesberg samengevoegd met Nieuwenhagen en Ubach over Worms (Waubach en Rimburg) tot de Gemeente Landgraaf.

Ontstaan en ligging

Schaesberg heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Vlakbij vind je de Romeinse villa Landgraaf-Schaesberg en de Leenderkapel.

Een rijk mijnverleden

In het begin van de 20e eeuw vestigde de grote kolenmijn Oranje-Nassau II zich in Schaesberg, Deze mijn leidde tot de bouw van het treinspoor van Schaesberg naar Simpelveld. Vanwege de hoge kosten werd dit het ‘Miljoenenlijntje’ genoemd. Een andere belangrijke mijn was Staatsmijn Wilhelmina.

Kerken, kastelen en kapellen

Schaesberg is niet alleen bekend om haar mijnverleden. Ook Kasteel Schaesberg en Kasteel Strijthagen en vele boerderijen zijn heir te vinden. Het meest bekend is de wijk door Megaland, waar jaarlijks Pinkpop plaatsvindt. Ook SnowWorld en Mondo Verde trekken duizenden bezoekers.

Huur een woning in Schaesberg Centrum

Wil je in Schaesberg Centrum wonen? Bezoek Thuis in Limburg om ons aanbod (sociale) huurwoningen te ontdekken. Schrijf je kosteloos in en reageer onbeperkt op woningen die aansluiten bij jouw wensen. En wie weet noem jij Schaesberg Centrum binnenkort jouw thuis!

Overige wijken

Rimburg
Groenstraat
Waubach
Lauradorp
Namiddagsche Driessen
Parkheide
Abdissenbosch
Nieuwenhagen
Hoefveld
Op de Kamp
De Dormig
Lichtenberg

Kunnen we je helpen?

Openingstijden Carnaval

Op carnavalsmaandag (12-02) en dinsdag (13-02) zijn we gesloten.

Voor spoedgevallen zijn we uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt hiervoor bellen naar 045 645 4444.

Fijne carnaval!