HomeKerkrade-WestSpekholzerheide

Spekholzerheide

Spekholzerheide (of SjpekHei) is een wijk in Kerkrade-West en staat bekend om de levendige gemeenschap, diversiteit en tal van voorzieningen. Een leuke buurt om je thuis te noemen!

Wonen in Spekholzerheide

Wonen in Spekholzerheide betekent dat je deel uitmaakt van een warme gemeenschap. De wijk is in de afgelopen jaren sterk opgeknapt, verduurzaamd en gerenoveerd. Je kunt er mooi wonen in een groene omgeving. Een aangename plek voor jong en oud. Van gezinnen tot senioren.

Voorzieningen in de buurt

Spekholzerheide heeft diverse voorzieningen op loopafstand. Op het Carboonplein vind je de winkels, zoals Jumbo, ALDI, Bloemenzaak Hendriks, Primera en nog veel meer. Om de hoek ligt ook een Kruidvat en verschillende tweedehands winkels. Voor de sportievelingen zijn er het Gemeentelijk Sportpark Kerkrade, een fitnesscentrum en een dansschool in de buurt.

Wijkpunt ‘t Westhoes

Heb je een vraag of wil je andere bewoners leren kennen? Dan kun je terecht bij Wijkpunt ’t Westhoes. Dit wijkpunt van Samen Leven Kerkrade is het thuis van veel lokale verenigingen en dient als een gezellige huiskamer voor Kerkrade-West. Hier wordt wekelijks van alles georganiseerd. Of je nu wilt aanschuiven voor een lekker kopje soep of om een ontspannende yogales te volgen. Bekijk de website voor een overzicht van alle activiteiten.

Bereikbaarheid en openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is goed geregeld met diverse bushaltes in de buurt, zoals op het Papaverplein, Sint Eugeniusstraat, Elbereveldstraat en Spekhofstraat. Ook het treinstation van Kerkrade is gemakkelijk bereikbaar met de bus. Ga je met de fiets? Dan sta je binnen een kwartier op het station. Vanuit hier pak je de trein naar steden in de buurt zoals Heerlen, Sittard en Maastricht.

Huur een woning in Spekholzerheide

Wil je in Spekholzerheide wonen? Bezoek Thuis in Limburg om ons aanbod (sociale) huurwoningen te ontdekken. Schrijf je kosteloos in en reageer onbeperkt op woningen die aansluiten bij jouw wensen. En wie weet is Spekholzerheide binnenkort jouw thuis!

Overige wijken

Rimburg
Groenstraat
Waubach
Lauradorp
Namiddagsche Driessen
Parkheide
Abdissenbosch
Nieuwenhagen
Hoefveld
Op de Kamp
De Dormig
Lichtenberg

Kunnen we je helpen?

Tijdelijk minder goed bereikbaar

Op dit moment zijn we minder goed bereikbaar door een stroomstoring. Onze telefoon is doorgeschakeld naar onze boodschappendienst. Voor spoedgevallen kun je bellen naar naar 045 645 4444.

We doen er alles aan om zo snel mogelijk weer bereikbaar te zijn!