HomeKerkrade-WestTerwinselen

Terwinselen

Terwinselen (of D’r Sjtaat) bevindt zich in het westen van Kerkrade. De wijk kent een rijke geschiedenis en biedt verschillende voorzieningen. Een leuke buurt om je nieuwe thuis te noemen

Wonen in Terwinselen

Terwinselen heeft een mooi karakter en is altijd gezellig. Vroeger lag hier de kleine staatsmijn Wilhelmina, die tot het eind van de 20e eeuw de grootste werkgever in de buurt was. Mijnwerkers woonden vaak dichtbij, wat leidde tot een hechte gemeenschap. Deze dorpse identiteit is bewaard gebleven, waardoor je er heel aangenaam woont.

Voorzieningen in de buurt

In Terwinselen vind je tal van voorzieningen die het dagelijkse leven gemakkelijk en comfortabel maken. Lokale winkels voor boodschappen en andere benodigdheden zijn altijd dichtbij. Daarnaast ligt in deze wijk de Botanische Tuin Kerkrade, die in 1939 werd opgericht. Een leuk uitje voor zowel jong als oud.

Voetballen kan in Terwinselen bij RKTSC. Ook voor andere sporten, zoals judo en dans, kun je in de buurt terecht. Tijd voor een feestje? ’t Sjtaater Hoes is een begrip in de omgeving.

Bereikbaarheid en openbaar vervoer

In Terwinselen stopt op meerdere plekken de bus. Dit maakt het eenvoudig om naar andere delen van Kerkrade te reizen. Ook in Heerlen of Aken ben je zo. Of je nu naar je werk gaat of Parkstad wilt verkennen: het openbaar vervoer is een handige optie.

Huur een woning in Terwinselen

Wil je in Terwinselen wonen? Bezoek Thuis in Limburg om ons aanbod (sociale) huurwoningen te ontdekken. Schrijf je kosteloos in en reageer onbeperkt op woningen die aansluiten bij jouw wensen. Wie weet wordt Terwinselen jouw thuis!

Overige wijken

Rimburg
Groenstraat
Waubach
Lauradorp
Namiddagsche Driessen
Parkheide
Abdissenbosch
Nieuwenhagen
Hoefveld
Op de Kamp
De Dormig
Lichtenberg

Kunnen we je helpen?

Tijdelijk minder goed bereikbaar

Op dit moment zijn we minder goed bereikbaar door een stroomstoring. Onze telefoon is doorgeschakeld naar onze boodschappendienst. Voor spoedgevallen kun je bellen naar naar 045 645 4444.

We doen er alles aan om zo snel mogelijk weer bereikbaar te zijn!